Arnór Smárason klar för HIF

HIF kallade till presskonferens 15:00 i eftermiddag, där presenterade man sitt senaste nyförvärv och likt Allt om HIF samt HD sporten tidigare rapporterat om handlade det om Arnór Smárason.

Foto: Bjarki TordarsonIdag stod det äntligen klart att Alejandro Bedoyas ersättare definitivt heter Arnór Smárason, detta blev officiellt på en presskonferens som hölls på Olympia 15:00. Kontraktet är på 3,5 år och han är spelklar den 15 juli när transferfönstret öppnar och kan i teorin få debutera på hemmaplan när Östers IF kommer på besök samma dag.

– Han är en isländsk landslagsman och vi gjorde klart de sista sakerna idag. Arnor är en spelare vi följt på avstånd i ett par år och när den här möjligheten öppnade sig kändes det riktigt bra att få in Arnor, säger sportchefen Jesper Jansson.

– Jag är väldigt glad över att Arnór sitter här. Bra gjort av klubben, vi har ett behov av det här i truppen. Vi hoppas att Arnór kommer tillföra mycket till truppen, det är jag övertygad om, tillägger Roar Hansen.

Även huvudpersonen Smárason fick komma till tals, detta efter att han dragit på sig HIF-tröjan, med nummer elva på ryggen, för den allra första gången.

– Det här var det bästa valet för min utveckling. Jag vill hjälpa laget att vara med i toppen av allsvenskan. Det gläder mig väldigt mycket åt att sitta här och jag kan inte vänta på att komma igång. Det här är en bra dag.

Det framgick av Paul Myllenberg att nyförvärvet är en egen spelare helt och hållet och således kan vi utesluta eventuella finansiärer, vilket förstås är ett styrkebesked från klubbens sida. Jesper Jansson betonade också att det kan komma att hända mer under transferfönstret, truppen är som bekant väldigt tunn och efter att det stått klart att Uronen och Rachid saknas i höst är det i princip ett behov att stärka.

Foto: Bjarki TordarsonInte helt oväntat har Smárason talat med sin landsman Finnbogason om klubben och därigenom fått höra mycket gott, han var även på matchen i torsdags (mot AIK) och blev fascinerad över publikens passion för laget.

– Jag såg matchen i torsdags. Det bästa var passionen från fansen, jag hade en 15-åring bredvid mig som inte ville gå hem efter matchen och han grät nästan. Det är sådana fans man vill spela inför. Fans med passion.

– Jag har en bra överblick för spelet. Jag har vunnit en pokal i Holland och en i Danmark. Det tar jag med mig hit, HIF är en klubb som alltid vill vara med i toppen”

Roar Hansen avslutar presskonferensen med att jämföra Arnór med sin företrädare samt hyllar den holländska fotbollen.

– Det finns likheter med Bedoya på det sättet att Arnór kan spela på flera olika positioner. Han är van att spela i en central offensiv roll, men han kan även spela på kanterna. Jag tror att han säkert är bäst på den centrala positionen.

– Han kommer från Holland där de spelas samma typ av fotboll som jag står för. Han kommer att tillföra HIF jättemycket. Det är jag övertygad om.

Allt om HIF:s redaktion välkomnar Arnór Smárason till klubben.

bbl_jimmy_fors

Bjarki Tordarson BBL

 

2 kommentarer

  1. Imponerande agerat från Jesper och klubben! Nu är min kunskap om spelaren obefintlig men om alla förhandsrapporter stämmer så kan detta bli ett riktigt bra förvärv på en position där inga självklara ersättare funnits.

  2. Och än mer imponerande är att man i en tufft ekonomiskt läge tycks kunna lösa spelartransfern helt utan inblandningen av externa finansiärer!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*