Armin Gigovic målskytt för Rostov

Armin Gigovic Foto: Johan Lilja

Armin Gigovic lämnade HIF för ryska Rostov under 2020. Mittfältaren har, trots sin unga ålder, fått bra med speltid i den ryska högstadivisionen så här långt, och under onsdagen gjorde han sitt första mål för sin nya klubb.

Armin Gigovic gjorde debut för HIF redan som 17-åring i 2019, och etablerade sig under de efterföljande 12 månaderna som en nyckelspelare i Helsingborg. Därefter flyttade mittfältaren till ryska Rostov i en stor övergång som verkligen hjälpte HIF:s ekonomiska situation.

Så här långt har det blivit 12 framträdanden, varav sex från start, för Gigovic i hans nya klubb. Under onsdagen gjorde han dessutom sitt första mål när han gav Rostov ledningen med 1-0 i den 41:e minuten i en bortamatch mot Rotor Volgograd. Målet fick undersökas av VAR, vilket är ett ämne som varit hett på tapeten i HIF-kretsar de senaste dagarna, men godkändes till slut ändå. Rostov vann till slut matchen med hela 4-0, efter att Gigovic blivit utbytt till fördel för IFK Norrköpings förra anfallare Pontus Almqvist i den 58:e minuten.

Rostov ligger på sjätte plats i serien med 37 poäng på 23 matcher i och med onsdagens seger. Nästa match är den 4 april då man möter Jordan Larssons Spartak Moskva.

AOH drivs, sedan 2009, på ideell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*