Årets tränare – Conny Karlsson

På måndag, den 7 november, är det åter dags för den svenska fotbollens säsongsavslutning. Galan som under de två senaste åren varit i Malmö (av någon anledning?) kommer nu åter att äga rum i Stockholm och på Globen. (TV4 sänder kl 20-22)

De mest intressanta prisutdelningarna ur HIF-ögon sett är;

 

Årets Målvakt
Pär Hansson är nominerad tillsammans med Andreas Isaksson, Ivan Turina (AIK) samt Johan Wiland.

Vinner inte Pär Hansson det priset så kommer åtminstone jag ställa mig frågande till juryns trovärdighet. Pär har dominerat allsvenskan totalt. Att han slåss mot landslagsmålvakten, som inte fått förnyat kontrakt i sitt klubblag, och mot FCK’s Wiland gör inte att Pärs chanser mindre till att få priset. Pär har helt enkelt varit så pass tongivande i sitt klubblag och varit en stor bidragande orsak till att klubben (HIF) vunnit Supercupen, blivit svenska mästare samt final i svenska cupen. (I skrivande stund är ju inte den finalen avgjord…). Pär Hansson är dessutom den målvakten som kommer starta i Sveriges första EM-match i sommar…

 

Årets Back
Där har vi en representant från HIF (och FC Köpenhamn), Peter Larsson. Peter är nominerad tillsammans med Mikael Lustig (Rosenborg), Olof Mellberg samt Alexander Milosevic (AIK).

Där skulle jag inte bli ett dugg överraskad om Mellberg vinner igen. Olof Mellberg har vunnit de tre senaste åren, och det finns ju en klar tendens till att juryn gärna delar ut prenumerationer på sina utmärkelser (läs längre ner).

 

Årets Mittfältare
May Mahlangu är nominerad i denna kategorin tillsammans med Kim Källström, Sebastian Larsson och Anders Svensson (Elfsborg).

Här hade jag ju gärna sett att priset tilldelades Mahlangu. Dels för att jag är HIF’are, men dels för att jag sett honom hela säsongen och han har hållt en konstant hög nivå på sitt mittfältsspel. Men troligtvis går priset till Kim Källström. Troligen för att juryn mest tycker synd om honom (alltid utsatt och hackad på i media), men säkerligen mest för att han var tongivande i landslagets vinst mot Holland som fick Sverige till att spela EM-fotboll nästa sommar.

 

Årets Allsvenska Spelare
Både Pär Hansson och May Mahlangu är nominerade här tillsammans med Tobias Hysén och Mathias Ranegie.

Jämt skägg mellan Pär och May här. Jag tror dock att Pär Hansson får priset av juryn. Motiveringen har jag redan nämnt under “Årets Målvakt”.

 

Årets Tränare
Conny Karlsson är så klart nominerad och detta tillsammans med Alexander Axén (GAIS), Andreas Alm (AIK) och “skrällen” i sammanhanget, Andreas Thomsson (Åtvidaberg)

De fem senaste åren har mästarlaget i Allsvenskans tränare vunnit detta pris. Och jag skulle bli fruktansvärt förvånad och nästan förbannad om inte Conny Karlsson vinner detta pris. Vi som följt HIF vet ju under vilka förutsättningar Conny tog över HIF. Vi vet att HIF var ett lag med en fixstjärna och knappt någon spelidé. Två år senare är HIF fullkomligt dominant inom svensk klubbfotboll med en stor låda titlar, en massa vunna matcher och en spelidé som är så enkel (“4-4-2”), men så fullkomligt genial i dagens annars så “4-2-3-1”-dominerande svenska fotboll.

 

 

 

3 kommentarer

  1. Kim Källström är ju faktiskt ordinarie i Lyon vilket smäller lite högre än att vara bra i Allsvenskan.

    Tror också Isaksson vinner men då pga att han varit riktigt bra i landslaget detta kvalet, inte gjort ett enda misstag. Men hoppas så klart på Pär!

  2. Även om Källström skulle vara ordinarie, vilket han faktiskt inte har varit, så måste det väl ändå alltid vara högre värt att vara dominerande och svensk mästare i allsvenskan än att spela utomlands?

    För hur…hur ska vi annars kunna gradera vilket som är mest värt? Ska koefficent-poäng införas på spelarna också? 😉

  3. Pär plockar sitt pris som årets målis, Peter som inte spelat hela säsongen (sådant är viktigt för juryn då Rasmus ju inte ens är nominerad) får böja sig för Milosevic precis som May får böja sig för Källström som inte bara är ordinarie i såväl klubb- som landslag men gjort det väldigt bra – så även May men inte då i sitt landslag men årets allsvenska spelare plockar han lika säkert som Conny håvar hem årets tränarpokal – så blir det när jag tittar i kristallkulan -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*