Året som gick – September

Olof Mellberg Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35658

En lång, och något stökig, säsong är till ända. Det Allsvenska kontraktet är dock säkrat och vi kan konstatera att det kommer spelas Allsvensk fotboll, på Olympia, även under 2020. Vi på AOH valde att kika i backspegeln för att se vad som hände under året när HIF äntligen var tillbaka i svensk fotbolls finrum. Hösten är på ingång och så även ännu ett tränarbyte…

Sommarens nyförvärv målvakten Anders Lindegaard, tog bort den klausul som gav honom rätt att bryta sitt kontrakt av personliga skäl i förtid, och blev HIF-spelare utan förbehåll t o m 2021. Samtidigt bröt man kontraktet med Wanderson do Carmo ett år i förväg, d v s vid årsskiftet 2019.

Olof Mellberg presenterades som ny huvudtränare med ett kontrakt på 2,5 år. Reaktionerna blev väldigt positiva. Det kändes som en stark satsning inför framtiden. Han hade inga band vare sig till staden eller till klubben, vilket kändes klokt. Den samlade expertisen beskrev Olof som en hårt arbetande, kravställande tränare som satsar på unga talanger och som tänker fotboll i nya banor.

Andreas Granqvist (A), Ludvig Carlius (P 18), Armin Gigovic (P 17) och Casper Widell (P 16) blev samtliga uttagna till olika landslagsuppdrag. Den f d HIF- och Halmstadspelaren Peter Larsson valde att avsluta sin karriär vid säsongens slut. HIF förlängde kontraktet med assisterande tränare Alexander Tengryd och tecknade A-lagskontrakt med den unge mittbacken Jakob Voelkerling Persson. Dessutom valde David Boysen, som inte hade fått mycket speltid, att lämna HIF för spel i Israel.

medlemsmötet den 11/9 var den stora nyheten när klubbdirektör Joel Sandborg presenterade klubbens satsning på att utveckla en dam- och flicksektion.

Raija Landgren ” Jag har längtat efter detta i alla dessa år sen vårt damlag lades ner 1977″

Huvudtränaren Olof Mellberg hade tuffast möjliga utmaning i sin första match med HIF, när man åkte till Stockholm för ett möte med serieledaren och blivande guldlaget Djurgården. HIF stog upp bra i 60 minuter men blev sen tillbakatryckta och föll med 2-0. Strax därefter vann dock HIF, mot AFC Eskilstuna hemma, med 2-1 efter mål av Alhaji Gero och Markus Holgersson. Segern gav andrum i bottenstriden.

Målvakten Kalle Joelsson fick förnyat förtroende när hans kontrakt förlängdes t o m 2021. Några dagar senare blev HIF överkörda med  3-0 i skånederbyt borta mot Malmö FF. Här hade man inte mycket att hämta och Malmös seger kunde blivit större. Som väl var så studsade HIF tillbaka hemma mot Kalmar när man vann med 2-0 efter två mål av Max Svensson. Den segern gav mersmak och innebar att kontraktet i praktiken var klart.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*