Är Saifu åter på HIFs radar?

Trelleborgs Abdul Fatawu Safiu efter ett av sina mål denna säsongen Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Han provspelade med HIF men skrev inte på för klubben. Istället hamnade han i Trelleborg och där har Fatawu Safiu levererat 3 mål på 8 matcher. Vid årskiftet löper hans nuvarande kontrakt ut och frågan är om HIF åter vänder blickarna mot 25-åringen från Ghana

I mitten av juli kom Fatawu Safiu till Sverige för att provspela med HIF. Det var den förre HIF-tränaren, Bosse Nilsson, som tipsat klubben om anfallaren som, enligt Nilsson, var redo för Allsvenskt spel. Nilsson är bla den som varit inblandad i värvningen av Mamudo Moro och, nu senast, Alexander Nilsson.  25-åringen från Ghana lyckades dock inte spela till sig något kontrakt i Helsingborg utan istället hamnade Saifu i Superettanlaget Trelleborgs FF.

Innan Sverigeäventyret kom Fatawu Safiu från spel i hemlandet och klubben Asante Kotoko SC, där han gjort mycket mål under våren. Just målskyttet beskrivs av många som en av hans starkaste egenskaper.- Jag älskar att göra mål, det är det viktigaste för mig, jag vill alltid göra mål, berättade Safiu i samband med övergången till TFF. Men om laget vinner även om jag inte gör mål, så spelar det ingen roll att jag går mållös. Jag är här för att lyfta laget i tabellen.

För Fatawu Safiu var dock Sverige ingen ny bekantskap. Anfallaren spelade för Vimmerby IF i Division två säsongen 2013. Och enligt uppgift så var HIF intresserad av en övergång men budet som man presenterade var inte tillräckligt intressant för att hans dåvarande klubb skulle släppa honom.

Med Trelleborg skrev Safiu på ett kontrakt som gäller för resten av den här säsongen. I avtalet finns också en option på ytterligare två säsonger. Men med tanke på anfallaren framfart så är det kanske inte helt omöjligt att han, redan nu, är redo för nästa steg?

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*