Inför HIF-Elfsborg “Det vore skönt att stänga 2019 med en positiv känsla”

Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / Kod KA / Cop 147

Då var vi framme vid årsbokslutet. Ja, kanske inte rent ekonomiskt eller händelsemässigt, men rent sportsligt. Vid 15-snåret, på lördag, så är Allsvenskan färdigspelad och för HIFs del så innebär det, förhoppningsvis, att man plockat tre sköna poäng i hemmamötet med Elfsborg.

Det har varit en lång säsong och i perioder så har nagelbandet fått ta rejält med stryk. Men när HIF behövde det som mest så klev man, till viss del med hjälp av övriga lag, fram och visade på god moral som innebar ett säkrat Allsvenskt kontrakt inför 2020. Jag syftar kanske inte på matchen mot Häcken utan snarare kanske mötet med Kalmar (2-0) som egentligen gav klubben det andrum som man behövde i slutstriden. När det stod klart att “uppdraget” var utför så kunde man spela ut mot Sundsvall och tog en fin skalp som, i sin tur, kan innebär att norrlänningarna får börja om i Superettan kommande säsong.

Snopet poängtapp i slutminuterna

I morgon väntar en rent akademisk match mot laget från Borås. Elfsborg har nämligen gjort en klart godkänd säsong och parkerar på en åttonde plats. Och oavsett om de vinner eller förlorar så är det just åtta som Ellos kommer att sluta. För HIFs del är det snarlika förutsättningar. Tiondeplatsen är säkrad men om man får fart på målskyttet, samtidigt som nian Örebro åker på stordäng hemma mot Malmö, så kan man faktiskt kliva upp ytterligare ett pinnhål. Men sannolikheten att HIF plockar in åtta mål är minimal men då MFF måste gå för tre poäng, för att ha en minsta chans på guldet, så vet man ju aldrig. Å andra sidan så ser jag, mer än gärna, att Örebro går vinnande ur bataljen på Behrn Arena.

Men åter till vår match på Olympia. Hemmalaget har inga spelare avstängda efter att Mohammed Abubakaris utvisning, mot Häcken, ansågs felaktig. Därmed är vår mittfältskung åter tillgänglig på lördag.Detsamma gäller Alhaji Gero medan Mamudu Moro är alltjämt skadad och Tashreeq Matthews har ont i en tå. Wanderson och Mattias Almeida är sjuka och finns således inte med i truppen

Elfsborg däremot får klara sig utan såväl Simon Strandsom Robert Gojani som båda nått gränsen för antal gula kort. Något som kan komma att påverka boråsarna då det handlar om, mer eller mindre, två ordinarie spelare.

HIF kommer till matchen med följande trupp:

Matchen startar klockan 13.00 och din biljett kan du införskaffa via denna länken. Se dessutom till att komma i tid då du har möjlighet att både få tjata några ord med Bosse Nilsson och dessutom få se vem som utsetts till Årets HIFare 2019. Sen kan det ju även vara en merit att få bevittna när HIF beträder en Allsvensk match i helt unika, reklamfria, tröjor som en hyllning till 99-laget. För att inte tala om de ev nuvarande HIFare som gör sin sista match för klubben…

Vi ses på Olympia

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*