AOH tippar Allsvenskan – Omgång 14 (del 2)

Omgång 14(?) fortsätter. Regerande mästarna hälsar på i Malmö samtidigt som IFK Göteborg tippas ta enkla poäng hemma mot Mjällby.

 

AIK – Brommapojkarna
Björn: AIK spelade senast 30maj och BP gjorde sin senaste match förra veckan. Alltid knivigt att komma tillbaka efter ett uppehåll speciellt när motståndaren är uppe i matchtempo. Men AIK bör klara av det här ganska enkelt, även om BP säkert tänder till lite extra mot solnaklubben. 

Slutresultat: 2-1

 

Bjarki: Häng med nu. AIK mötte HIF i förra omgången (som fortfarande inte har spelats) medans BP mötte Halmstad. BP spelade 1-1 medans AIK kommer att förlora sin förra omgång som spelas om tre dagar, men de kommer att vinna matchen mot MAIF som spelas för två omgångar sen den förste Juli… Lång historia kort, AIK ska inte ha några större problem att vinna över BP. Å andra sidan är det ju Martin Hansson som dömer och då vet man aldrig hur det ska sluta…

Slutresultat: 2-0

 

—————

 

IFK Göteborg – Mjällby AIF

Björn: Mjällby föll tungt hemma mot Kalmar senast, och Göteborg har inte övertygat efter uppehållet, 0-0 hemma mot Djurgården och knapp seger mot Norrköping. Men här ska det inte bli några större problem för Göteborgarna och blekingelaget får åka hem utan poäng.

Slutresultat: 3-1

 

Bjarki: IFK är såklart storfavoriter även om MAIF har överraskat hittills. Mitt HIF-hjärta har fortfarande inte förlåtit MAIF samtidigt som mitt förstånd säger att IFK kommer att rulla upp Blekingeborna.

Slutresultat: 3-1

 

—————-

 

Malmö FF – IF Elfsborg

Björn: Ett toppmöte som mycket väl kan komma att såga bort det av lagen som förlorar från den absoluta toppstriden. Malmö hade problem med Syrianska borta och Elfsborg fick bara 0-0 hemma mot Gefle. Det är en match inget av lagen vill förlora och det borgar för en målsnål historia där båda lagen ser till att säkra upp bakåt.Foto: Bjarki Tordarson

Slutresultat: 1-1
 

Bjarki: Ett svettigt möte. Som HIF:are borde jag ju säga att MFF borde förlora varje match, men jag vill heller inte att IFE ska vinna… Jag föredrar gräs över plast alla dagar i veckan men sätter ändå ett kryss, dock inte mållöst.

Slutresultat: 2-2

 

Björn Velander BBL Bjarki Tordarson BBL

1 kommentar

  1. Håller med i resonemanget kring MFF-IFE. Som HIF:are vill man ju verkligen aldrig att MFF ska vinna så länge det verkligen inte gynnar HIF. Dock vill jag i detta fallet inte heller att IFE vinner då det då skulle innebära en tung trepoängare på bortaplan och gräs för dom. När de sedan är så oerhört starka hemma (90% är plastens förtjänst) så krävs det att de tappar poäng på bortaplan. Det optimala resultatet i denna matchen blir därför enligt mig 0-0 då båda lagen i så fall tappar 2 poäng istället för att vinna 1 och därmed kan HIF rycka ifrån vid en eventuell seger över AIK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*