U21 HIF – BK Häcken

Det var en eftermiddag med underhållande spel och vackert väder som bjöds på Olympiafältet. Mer än så var det inte som gick vägen för ett ungt U21 idag.

Häcken startade piggt och redan efter 10 minuter hade man en 0-2 ledning, de var helt enkelt lite snabbar och lite tuffare. Något de var under större delen av matchen visade det sig. De kom runt ofta på sin vänsterkant och skapade farliga lägen.

20 minuter in i halvleken böljade spelet fram och tillbaka ganska rejält, ett underhållande spel att titta på om man inte är tränare. Elias Andersson hade ett fint läge och drog till på volley på ett inspel från höger men tyvärr mitt på Häckens målvakt. Det i sin tur ledde till en spelvändning där Häckenspelaren blev trängd och skottet försvann utanför.
HIF kom till ett flertal farliga lägen i första halvlek men tyvärr var avsluten ofta placerad mitt på målvakten. 

I den 36e minuten kom Häcken åter igen runt på sin vänsterkant och slog en boll förbi målvakten men den tog i hjulet precis innanför stolpen och studsade ut. Domaren tecknade att det skulle spelas vidare, något Häckentränaren hade synpunkter på.
HIF jobbade sig in i matchen men i slutminuten av halvleken kom Häcken på vänsterkanten och denna gången var där inget hjul som stoppade bollen från att gå in. Så HIF gick till pausvila med 0-3 mot sig.

Andra halvlek startade HIF piggt och med press lite högre upp i banan och redan i inledningen hade Mårten Nordbeck en farlig frispark strax till höger utanför straffområdet som var nära att gå in, men Häcken målvakten offrade sig och tog en smäll i stolpen för att mota bort bollen. Istället var det Häcken som verkligen punkterade matchen drygt 10 minuter in i halvleken när William Möllerstam drog ner en fri Häckenspelare i straffområdet. Utvisning och straff som slogs in till ointagliga 0-4.

Efter det kom Häcken framåt lite mer och låg inte och bevakade sin ledning, vilket resulterade i lite blottor bakåt. Något som den snabbe Ema Boateng utnyttjade vid ett flertal tillfällen. Det var också han som kunde snygga till siffrorna i slutet till 1-4.

På den positiva sidan kan nämnas att Stefan Illic och Mårten Nordbeck från Lunds BK skötte sig bra och var bidragande till att Häcken inte kom runt på höger kanten så som de gjorde på vänster diton. Även Linus Müller skötte sig bra mellan stolparna med mycket kommunikation och kan inte lastas för något av målen.

Men på det stora hela var det en tung dag för U21 laget.

HIF:s startelva: Linus Müller – David Svensson, William Möllestam, Måns Ekvall, Mårten Nordbeck – Stefan Illic, Rasmus Lindgren, Elias Andersson, Robin Nilsson – Ema Boateng, Anton Kinnander.
Avbytare: Erik Kronholm, Alexander Achinioti-Jönsson, Niklas Jönsson.
Björn Velander BBL

7 kommentarer

  1. Ett skämt att HIF ska ersätta sina stjärnor med Nordbeck och Ilic. De hade inte platsat i Landskrona BOIS!

  2. Glöm inte heller Ema Boateng som till skillnad från förra U21-matchen var mer delaktig i spelet denna gång, medan Illic & Nordbeck hade vars en halvlek där de var duktiga…
    Robin Nilsson som var bäst förra matchen inte lika framträdande denna gången, kändes som det blev lite mer omständigt från hans sida men hela HIF-laget hade ingen fart i spelvändningarna eller passningarna (förutom Ema men så springer han i egen löparliga redan -:)

  3. Min spontana reaktion på just Kinnander, efter min debut på HIF U21 är att han hade det svårt. Med det sagt inget jag lägger någon större vikt vid i nuläget då Häcken var bättre på det mesta. Så tyvärr kan jag inte ge dig ett bra svar på det.

  4. Jag ser det inte som att ersätta stjärnor rakt av. Det är otroligt svårt att se på spelare som är 5-6 år yngre än Bedoya hur de kommer att utvecklas. För det är ju det, det handlar om. Utveckling. Med tanke på klubbens rådande ekonomi så blir det väldigt svårt att hitta en spelare som kan byta plats med Bedoya eller Mahlangu. Men man måste vara villig att ge det lite tid också. Det ska byggas för framtiden och inte bara för att se fint ut just nu.

  5. Jag får be om ursäkt för att Robin Nilsson och Ema Boateng glömdes bort helt eller fick väldigt lite utrymme. Jag är ny på det här och detta var min första match som ansvarig för just U21 laget. Jag kom dessutom dåligt förberedd och hade missat Boateng helt. Han stod ut helt klart, vindsnabb som han är och två äpplen hög. Sen var det ganska tunt med profiler över lag i matchen och Häcken var duktiga i sin press och gjorde det svårt för HIF.
    Förhoppningsvis så blir det bättre rapportering framöver ju mer jag kommer in i rollen som ansvarig för U21.

  6. Ingen fara – det finns ju fler ögon på matchen så vi kan utbyta åsikter om vårt U21-lag som jag tycker fallit i glömska i och med A-lagets framgångar och Akademi HIF som klubben verkar satsa mer på, även om man inför säsongen sa att U21 skulle man lägga ner mer kraft på nu när man inte “bojkottade” serien som i fjor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*