AOH tippar Allsvenskan – plats 9

190729 Örebros Carlos Strandberg och Helsingborgs Mohammed Abubakari under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Örebro den 29 juli 2019 i Helsingborg . Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

I helgen står vi äntligen inför en Allsvensk premiär. Därför ger sig AOHs redaktion, som vanligt, på ett försök att tippa årets placeringar. Vi har kommit till en klubb som ligger på tiondeplats i den Allsvenska maratontabellen och men har aldrig vunnit några titlar

Örebro SK

Arenan: Behrn Arena
Publikkapacitet: 12645
Byggår: 1923 men ombyggd 2009
Underlag: Plast

Örebro är ett lag som egentligen bara “finns”. De har varit i Allsvenskan nästan alla säsonger de senaste 20 åren, men är samtidigt en klubb som aldrig rönt några större framgångar i densamma. Klubben slutar ofta på nedre halvan och enda anledningen att vi har bättre koll på dem numera är att de ofta brukar landa i närheten av HIF när det vankas sluttabell.

Bortsett från andraplatsen 1994 är föreningens främsta prestationer en tredjeplats 2010 och cupfinal 2015. 2012 åkte föreningen ur Allsvenskan, men studsade snabbt tillbaka och kunde med en andraplats i Superettan 2013 vara Allsvenskt redan till 2014 igen. Sedan dess har det blivit en sjätteplats, fyra niondeplatser och en elfteplats i serien.

Fd HIFare
Robin Book kom fram via HIFs ungdomsled och har, via en rätt krokig väg, hamnat i Örebro inför denna säsongen. Där gör han sällskap med veteranen Johan Mårtensson som tillhörde Skånes Stolthet (2014-2016) men valde sjappa när vi drösade ur Allsvenskan. Noterbart är att även försvararen Kevin Wright har lite “rödblått” blod i ådrorna efter några träningar och provspel 2016 efter att han lämnat Chelseas ungdomsakademi.

Johan Mårtensson har hunnit fylla 31 och gör nu, trots skadebekymmer, sin fjärde säsong i Örebro
Foto: Samone Klinteberg

Senaste möten:
Rasmus Jönsson sköt hem tre poäng, via 1-0 på Berhn Arena, och såg till att HIF klev upp till en tillfällig 11:e plats. När Örebro kom till Olympia satte hemmalaget full fart reda från början. Liverstam satte 1-0 efter kvarten och allt tydde på att detta kunde bli en kul tillställning. På nio minuter såg dock Carlos Strandberg till att sumpa kvällen och med 3-1 i paus repade sig HIF aldrig. Till slut blev det 4-1 och säsongens kanske sämsta insats på hemmaplan.

Vi tror: 

Allt annat än en mittenplacering, för Örebro, får ses som en skräll. Nyförvärvet Besara, Jake Larsson, Martin Broberg och Michael Almebäck håller hög Allsvensk nivå. Oscar Jansson i målet är väldigt kompetent och kommer rädda poäng åt laget även i år men utöver det är truppen rätt intetsägande och saknar spetsen som krävs för att vara med och slåss högre upp i tabellen. Hade varit intressant att få se om Jack Lahne hade kunnat växa ut men där går lånet ut och han lär återvända till Amiens för att förbereda sig för deras ligastart i Augusti.

Klubben har en tillräckligt bred trupp för att undvika nedflyttningsplatserna. Samtidigt är det viktigt att inte underskatta lagen bakom. Där finns alltid någon av nykomlingarna som överpresterar. Men visst är årets upplaga, av Örebro, bättre än lag som tex Varberg, Falkenberg och Mjällby…

AOHs Allsvenska tips 2020

1.

2.

3.   AIK

4.

5.

6.   IFK Norrköping

7.

8.

9.   Örebro SK

10.

11. Kalmar FF

12.

13.

14. Falkenbergs FF

15.

16. Östersunds FK

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*