AOH tippar Allsvenskan Plats 8

AlltOmHIF tippar allsvenskan

PLATS 8  Örebro SK

Fg års placering: 6

Nyförvärv: Sebastian Ring, MF, (Från Juniorlaget). Eidur Sigurbjörnsson, B, (Sandes Ulf, åter från lån), Tobias Nilsson, MF, (Huaqvarna, åter från lån), Nordin Gerzic, MF (IFK Göteborg/klubblös)
Logi Valgardsson, YB, (Songdal)

Förluster: Magnus Wikström, B, (Klubb ej klar), Mohammed Saeid, MF, (Columbus Crew)
William Atashkadeh, A, (Klubb ej klar), Boris Lumbana, B, (Degerfors), Illir Berisha, B, (Klubb ej klar), Nordin Gerzic, MF, (Göteborg, åter efter lån), Daniel Sobralense, MF, (Göteborg, åter efter lån)

Ilir Berisha fick inte förlängt med ÖSK
Ilir Berisha fick inte förlängt med ÖSK

AOH kommenterar:

ÖSK nådde en sjätteplats förra säsongen – som nykomling! Har fått behålla viktige anfallaren Kamara som gjorde 14 mål på lika många matcher från start. Alexander Axén tog över mitt i förra säsongen och har nu fått en försäsong i ryggen vilket bör innebära en stabil mittenplacering för närkingarna
Magnus Kihlberg (tidigare spelare I ÖSK)

Hur har det gått för ditt lag under försäsongen?

– Det har gått riktigt bra, speciellt mot bättre motstånd. Vinster mot Bröndby och Malmö samt kryss mot Midtjylland är väldigt starkt.

Vem har imponerat mest och vem kan överraska?

– Det är mest laget som imponerat men skall jag välja någon så är det Daniel Björnqvist som nu spelar på sin bästa sida som är höger. Den som kan överraska mest är kanske Jacob Rinne som gjorde en bra match senast mot Malmö där han höll nollan, inte helt omöjligt att han kan peta Oskar i målet. Eller att Oskar blir såld och att Jacob då får speltid. På ett par års sikt är jag övertygad att han kommer vara en allsvensk toppmålvakt.

Magnus Kihlberg från när det begav sig på planen!
Magnus Kihlberg från när det begav sig på planen!

Hur ser du på ditt lags chanser i årets Allsvenska?

– Det är fyra lag som är klart bättre än resten, men platserna därefter kan dem vara med och kriga om, mitt tips är sjua-åtta ungefär. Är väldigt beroende av Crespo som är mycket skadad samt att truppen är tunn, tyvärr.

Vad tror du om HIFs chanser?

– HIFs chanser är på samma nivå som ÖSKs, ska dem överraska så måste någon av dem mindre erfarna ta jättekliv. Tror det kan vara smart av HIF att slå lite underifrån i år, att slippa pressen som dem oftast har

Hur ser du på att AOH har tippat ditt lag på plats 8?

– Bra tips, det blir mellan sjätte och tionde plats så det verkar som ni har koll

Vi tackar Magnus Kihlberg och önskar honom och Örebro lycka till I årets Allsvenska.

Imorgon presenterar vi Plats 7 och undrar om Stockholmarna kan hitta tillbaka till fornstora dagar?

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*