AOH tippar Allsvenskan plats 7

Plats 7 – Djurgårdens IF

Fjolårsplacering: 7:a

AlltOmHIF tippar allsvenskan

Nyförvärv: Omar Colley (KuPS), Tim Björkström (Brommapojkarna), Elliot Käck (IK Sirius), Kevin Walker (GIF Sundsvall), Daniel Berntsen (Rosenborg),
Jesper Karlström (Brommapojkarna), Kerim Mrabti (IK Sirius), Soo Yong-Yoon (Klubblös), Sam Johnson (IK Frej)

Förluster: Mattias Östberg (Slutat) Philip Spardal Mantilla (IFK Mariehamn), Frej Ersa Engberg (IK Sirius), Jacob Glasberg (IK Frej), Mark Mayambela (Klubblös), Philip Hellquist (Wiener Neustadt), Christian Rubio Sivodedov (Schalke 04), Simon Tibblin (Groningen) Andreas Johansson (Slutat), Nahir Oyal (Syrianska FC), Erton Fejzullahu (Beijing Guoan), Tim Söderström (Jönköpings Södra).

AOH kommenterar:

Fjolårssjuan har haft en stor, förmodligen den största i serien, omsättning av spelare och det tar alltid en tid att svetsa ihop en ny grupp. Det är dock spännande nyförvärv dem lyckats hämta in, inte bara idolvinnaren Kevin Walker utan även den unge yttern Kerim Mrabti som undertecknad tror går en spännande framtid till mötes. Tror inte laget är rustade för toppstrid.

 

Hampus Nilsson (spelare i Djurgårdens IF)

Hampus Nilsson, ex-HIF:are nu i Djurgården.
Hampus Nilsson, ex-HIF:are nu målvakt i Djurgårdens IF.

Hur har det gått för ditt lag under försäsongen?

Om vi kollar på träningsmatcher har vi gjort en bra försäsong med bra resultat. Cupen däremot var en riktig missräkning när vi åkte ur utan att få en avgörande sista match mot Norrköping. Det är vi så klart väldigt missnöjda över.

Vem har imponerat mest och vem kan överraska?

Det är många i laget som har imponerat än så länge tycker jag, men Kerim (Mrabti, reds anm.) har visat sig väldigt mycket med bra spelförståelse och fin teknik. Han har imponerat mest tycker jag. Den som kan överraska tror jag är Daniel Berntsen från Rosenborg. Han har varit väldigt bra under försäsongen med bra räder på sin vänsterkant och har en väldigt fin vänsterfot.

Hur ser du på ditt lags chanser i årets Allsvenska?

Vi har bra möjligheter i Allsvenskan. Vi har en tuff öppning med Elfsborg hemma i premiären och det gäller som alltid att få till en bra start. Vi vill bli bättre än vad vi var förra året på allt och det har vi bra förutsättningar till att bli.

Vad tror du om HIFs chanser?

Jag tror att HIFs supportrar ska ha tålamod med detta lag de har nu. På sikt tror jag det kan bli väldigt bra men de behöver tid. Tror lite som Henke säger att topp åtta är ganska rimligt detta år.

Hur ser du på att AOH har tippat ditt lag på plats 7?

Det låter inte helt orimligt så som ni har tippat även om det är svårt att säga var vi ska hamna i tabellen. Som jag sa innan vill vi bli bättre och alla i alla lagen vill vinna alla matcher.

Imorgon presenterar vi Plats 6 och undrar vad ett av de två
Göteborgslagen tycker om att vara tvåa (åtminstone i vårt tips) i staden.

 

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*