AOH tippar allsvenskan plats 6

AlltOmHIF tippar allsvenskan

 

Plats 6: BK Häcken

Föregående års placering: 5

Nyförvärv: Muhammed Abubakari (Åtvidabergs FF), Jasmin Sudic (Mjällby AIF), Dardan Rexhepi (IF Brommapojkarna), Alexander Nadj (Östers IF), Joakim Olausson (Atlanta BC)

Förluster: Oskar Lewicki (Malmö FF), Björn Anklev (Örgryte IS), Fredrik Björck (Örgryte IS), Carlos Strandberg (CSKA Moskva)

AOH kommenterar:

Häcken har värvat starkt men också tappat en av sina bästa spelare i Oskar Lewicki. Inga stora förändringar i truppen och tränaren Peter Gerhardsson står för stabilitet då han tränat laget sen 2009. Den stora frågan är om truppen är bred nog. Att det finns kvalité i Häcken är det nog ingen som tvivlar på och när de spelar som bäst är de ett riktigt sevärt lag. Är de jämna nog för att utmana i toppen?

Anton Janson (styrelseledamot i supporterklubben Getingarna)

Hur har det gått för ditt lag under försäsongen?
Bra måste man nog säga. Endast en förlust har det blivit, i en lite ofokuserad tidig träningsmatch mot just Helsingborg. Annars många segrar i träningsmatcher och avancemang till semi i svenska cupen, så mer kan man nog inte önska. Spelet sitter inte till hundra procent än, men det känns snarare som positivt att känna att vi har en nivå kvar när serien drar igång, och att vi vinner matchen även när vi inte är på topp.

Vem har imponerat mest och vem kan överraska?
Man måste nog säga att Simon Gustafson varit den bästa och viktigaste spelaren, och kommer väl fortsätta vara det under året. En överraskning är det kanske inte, men hans tvillingbror Samuel kan nog få sitt genombrott i år. Han har spelat mer sporadiskt tidigare, men är även han en riktigt skicklig bollspelare som jag gärna vill se varje match. En möjlig överraskning vore kanske annars Joel Andersson, 96a som flyttades upp med sin tvillingbror Adam i januari. Joel har fått chansen som ytterback när andra varit skadade, men gjort det så bra att han eventuellt kan behålla platsen.

Foto: Bjarki Tordarson
Rene Makondele är fortfarande en viktig spelare i Häcken!
Foto: Bjarki Tordarson

Hur ser du på ditt lags chanser i årets Allsvenska?
Vi kom femma i fjol och jag tycker inte vi borde vara sämre i år. Jag skulle säga att ett guld till och med är inom räckhåll, men då måste allt stämma och lägstanivån höjas. Slåss om medaljerna ska vi i alla fall göra.

Vad tror du om HIFs chanser?
Utan att vara superinsatt så har jag intrycket att ni verkar ha något spännande på gång, men att det kanske behöver någon säsong för att sätta sig innan det blir medaljkamp. Konkurrensen är tuff, så jag skulle säga sexa-sjua.

Hur ser du på att AOH har tippat ditt lag på plats 6?
Lite försiktigt av er, men som sagt, det är tuff konkurrens, och det är väl inte en helt orimlig tippning. Hade ni tippat oss lägre ner än så hade jag dock protesterat mer.

Vi tackar Anton och önskar honom och Häcken lycka till i årets Allsvenska. Imorgon presenterar vi plats 5.

Albin.evertsson.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*