AOH tippar Allsvenskan – Omgång 8

Det är dags för den åttonde omgången av årets Allsvenska. Och även om det kanske inte gått speciellt lysande för oss på AOH i vårt tippande, har det däremot gått väldigt bra för HIF, serieledarna!

IFK Norrköping – IF Elfsborg

Bjarki: Vi kan börja med att se tillbaka på de 3 senaste omgångarna. Norrköping har vunnit 1, spelat lika 1 och förlorat 1. IFE har 3 vinster, dessutom är de ett av de lagen som fortfarande är obesegrat. Trots att de bara har vunnit hälften av sina matcher (två på hemmaplast och en på bortagräs) så ses de nog som favoriter här. IFK har spelat bra de senaste omgångarna med bl a 4-2 vinst mot Häcken och 1-1 mot MFF. Bortsett från HIF så har de spelat bra mot topplagen. Gunnar Heiðar Þórvaldsson ([Gunnar Hejthar Thåorvaldsson] som man säger på isländska), har visat att han vill vara med och slåss med Mattias om skytteligatiteln, har gjort 5 mål på 7 matcher.
Sedan 1997 så har lagen mötts 19 gånger och Elfsborg har vunnit 10, 5 matcher har spelats lika och IFK Norrköping har vunnit 4. Därför skulle det se bra ut, för en som älskar statistik och symmetri, med en hemmavinst. Gunnar och Imad fixar detta!

Slutresultat: 3-2

Ymer: Svårtippat. Norrköping har varvat bra resultat med mindre bra. Elfsborg däremot har arbetat sig upp, långsamt men säkert till en topp-placering. Har inget speciellt hjärta för Norrköping, men i match mot Elfsborg får de naturligtvis mitt tips.

Slutresultat: 1-0

*** 

IFK Göteborg – Halmstads BK

Bjarki: Såg vi det IFK vi är vana att se när de spelade mot AIK förra matchen? Det var nog svårt för dom att gå in med en ”Krossa AIK” mentalitet i måndags. Jag påstår inte att de inte tog i till 100%, men jag förväntade mig mer från dom. De måste vinna om de ska hänga med i toppen. HBK som gjorde en kanonmatch mot AIK, och vann sen mot ÖIS hemma på Örjans Vall, kommer att skjutas ner på marken på lördag.

Slutresultat: 4-0

Ymer: Halmstad vann förra matchen mot nykomlingskollegan Öster. Målet, det enda i den matchen, gjordes av förre detta HIF:aren Andreas Landgren. Ska det bli några Gyllene Tider för Halmstad i år, bör de slå sina antagonister på västkusten, Göteborg. Men den risken känns väldigt liten?
IFK Göteborg var klart tagna av stundens allvar sist mot AIK, och kunde inte få igång någon motivation, utan lät AIK få sin seger som avslutning på en fantastisk hyllning till den bortgångne målvakten, Turina. Men nu blir det en helt annan match. Och säkert lite revanschlusta i Göteborgarna.

Slutresultat: 3-1

*** 

Kalmar FF – AIK

Bjarki: Detta är omgångens Jokermatch! KFF är obesegrade de fyra senaste omgångarna. Kommer det att ha någon betydelse? Nej, AIK kommer att förlora, men av andra orsaker. AIK spelade en bra fotboll mot IFK Gbg och något tecken av orolighet/nervositet bland spelarna kunde jag inte se. De har visserligen fått igång sitt målskytte men KFF kommer att härda ut i 95 minuter och ta en pinne, bara för att de håller tätt bakåt, trots att AIK kommer att bomba på ordentligt. Lyckas de dessutom skapa något framåt så kanske de gör ett mål.

Slutresultat: 0-0 (kanske 1-0)

Ymer: På förhand, i mina ögon, lite av en nyckelmatch för bägge lagen. “Tråkiga” Kalmar har tuffat på och ligger på övre halvan. Har det varit ren tur, eller det finns mer att ge från Kalmariterna? AIK fick sin efterlängtade hemmaseger. Men vann de på grund av motivation, och inte på grund av klass mot Göteborg? Intressant match kommer det bli i vilket fall!

Slutresultat: 1-1 

***

Mjällby AIF – Syrianska FC

Bjarki: En ökenmatch, hade detta varit handskrivet så hade det varit slöseri på bläck. Om ni tänker skriva ut denna talong för att hänga upp i sovrummet/lastbilen/affären (vilket jag tar för givet att alla gör) så klipp ut den här matchen, jag vill inte vara den som orsakar att ditt bläck tar slut i skrivaren. Läs inte ens detta. Jag funderade på att bara skriva en fräckis för att det skulle se ut som att jag hade skrivit något i alla fall. De 1½ minuterna som det tar att läsa detta hade kunnat gått åt att göra något märkvärdigt som att lyssna på två radioreklamer, springa över till grannen och låna en hårfön eller stå upp och hjula några gånger. Det enda intressanta här är efterspelet när båda lagen känner sig rånade på segern.

Slutresultat: 0-0 (Läs inte detta heller, men skicka 50% om du har 13 rätt)

Ymer: Min isländske kollega (Bjarki) kallar detta för en “ökenmatch”. Där är jag inte helt enig. Visst, fruktansvärt “osexig” match på pappret. Men denna matchen kommer bli mer fartfylld än Kalmar-AIK, ingen tvekan om det. Mjällby har tack vare skrivbordet på SvFF fått ytterligare tre poäng och nu ligger de och smyger bakom toppkvartetten. Och med hemmamatch mot sedvanligt svaga Syrianska, är jag övertygad om att Mjällby lär fightas stenhårt för tre poäng till! Det kommer kanske inte bli någon rock n’roll-fotboll, men det kommer bli åka av i alla fall.

Slutresultat: 3-1

***

Djurgården IF – Malmö FF

Bjarki: Jag vet inte vad jag ska säga… Jag hoppas innerligen att DIF kommer ur sin onda spiral och kniper en poäng i alla fall. En ganska så knasig tanke är att om DIF vinner Svenska Cupen och åker ur Allsvenskan så kommer ett Superettan lag att spela i Europa Leauge nästa år! MFF kommer att göra sitt för att få det att hända. En enkel seger för MFF som inte ens behöver ta i. Med två oavgjorda de senaste omgångarna kommer de dock att köra på full styrka och därmed krossa DIFs moral ännu mer.

Slutresultat: 1-4

Ymer: På tal om rock n’roll; Elvis Presley hade en hit (alla hans låtar var hits, eller?), som hette “It’s now or never”. Jag skulle tro att den låten, inte helt otänkbart, spelas inne i Djurgårdens omklädningsrum inför drabbningen mot Malmö FF. För det är verkligen – nu eller aldrig – för Djurgården. en förlust till, och jag är helt övertygad om att de kommer dela Tele 2 -arena med Hammarby i SuperEttan nästa säsong.

Slutresultat: 1-2

*** 

Östers IF – Åtvidabergs FF

Bjarki: Öster kommer inte att åka ur Allsvenskan, men högre upp än såhär kommer de väl knappast? ÅFF har inte överraskat på samma sätt som de gjorde i fjol när de slutade på en åttonde plats. Dom här två lagen kommer att slåss ovanför kvalplatsen, om inte för att slippa densamma. De har inte kryssat de senaste tretton matcherna som de har mötts, men nu kommer den första.

Slutresultat: 1-1

Ymer: Öster förlorade mot Per Gessles lakejer sist.  Och även om Lakejerna är Växjös hockey-klack, är det nog dags för dem att visa sig på MHA. Det sorgligaste med Öster i år är den totala nonchalansen från Växjö-borna till deras fotbollslag i Allsvenskan. Öster är ett bra, välspelande gäng och ska inte ha några större problem med att slå tillbaka Åtvidaberg med ett par måls marginal.

Slutresultat: 3-0

***

IF Brommapojkarna – Gefle IF FF

Bjarki: Ser man till historien (sen 2007) så har det laget som har hemmaplan vunnit mellan dessa två lagen. Och som ni kanske märkt så älskar jag statistik, men jag älskar också när den visar att man inte kan bygga förväntningar på den. Gefle kommer att besegra BP på måndag.

Slutresultat: 0-2

Ymer: Kollegan Bjarki kallade Mjällby-Syrianska för “ökenmatch”. Detta är min “ökenmatch”. Jag kommer så klart se matchen, eftersom jag har som ambition att se samtliga allsvenska matcher. Men oj, vad jag kommer lida… Och som om inte pinan skulle vara tillräcklig, kommer matchen säkerligen sluta mållös.

Slutresultat: 0-0

*** 

Foto: Bjarki Tordarson
Liten som stor, alla HIF:are gör mål.

Helsingborgs IF – BK Häcken

Bjarki: HIF ska visa vilka de är, att Olympia är deras hem och att ingen jävel åker dit och tar poäng. BK Häcken har inte besegrat HIF sen 2010 och inte vunnit på Olympia sen 2006. När Roar fick frågan ”Vem ska göra målen för Helsingborg?” så svarade han något i stil med att det finns fler än bara anfallaren som kan göra målen. Sjutton mål på sju matcher (nästan 2,5 mål/match) varav 4 från anfallaren (0,5 mål/match).Det bevisar ju att alla i laget drar sitt strå till stacken när det kommer till att göra HIFs mål. Om Peter Gerhardsson får samma fråga nu så måste han svara ”Mostapha El Kabir”. Han har gjort sex (ca 62%) utav lagets nio mål. Den som ligger tvåa i den interna skytteligan är Rene Makondele med två mål. Daniel Nordmark kom in i förra matchen, vilket är jätte kul. Han gjorde även 2 av HIF U21s 3 mål när de spelade mot Halmstads U21 i tisdags. Kommer han att få hoppa in tidigare än sist mot Syrianska? Nog om det, Helsingborg har öst in mål och kommer att trolla bort Häckens +/-0 målskillnad och trolla fram en -3 där istället

Slutresultat: 3-0 (Simovic, Krafth och Andersson gör målen. I den ordningen)

Ymer: Omgångens höjdarmatch. (Överraskande, eller hur?) Jag har i mitt förhandstips placerat Häcken långt ner i tabellen.. Och jag har fått gliringar för det. Men jag säger bara; Vänta ni och se!
Häcken kommer säkerligen kunna överraska ett å annat topplag i år. Men själva kommer de inte ha något med toppen att göra vid slutsummeringen i November.
Det vädras morgonluft, entusiasm och ett jävlaranamma i Sundets Pärla, i Skånes Stolthet. Och detta kommer förstärkas ännu mer då Hisingsgänget får åka bussen hem med noll poäng.

Slutresultat: 3-1

 

bbl_fredrik_ymerBjarki Tordarson BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*