Elias Andersson: “Vi har en gruppfinal mot Slovakien framför oss”

Elias Andersson och U17 landslaget har inlett EM på ett strålande vis och har plockat totalt fyra poäng på två matcher. Utgångsläget för den tredje matchen kunde inte varit bättre, nu har grabbarna ett eventuellt avancemang i egna händer när de ställs mot Slovakien i en gruppfinal på lördag.

 

Elias (5)
Foto: Bjarki Tordarson

Stämningen är väl lite upp och ner, vi är absolut inte nöjda med vår prestation igår, men det är ändå starkt att ta en poäng när vi spelar så dåligt som vi gör. Nu var matchen igår inte bra och vi kommer att försöka slipa vidare på de bitarna som inte fungerade då. Sen har vi en gruppfinal mot Slovakien framför oss, vi kommer att kolla på lite filmklipp från deras matcher och försöka hitta deras svagheter.

Du var avstängd och stod över den första matchen, var det inte frustrerande att se matchen från läktaren?

Jo, verkligen, jag brukar aldrig känna mig nervös när jag spelar men när jag satt på läktaren kände jag mig verkligen nervös. Det var jobbigt att man inte kunde göra något åt matchen utan fick lita på sina lagkamrater, men dem gjorde jobbet riktigt bra och jag är väldigt nöjd med vad de gjorde i den första matchen.

Men igår var du tillbaka i startelvan igen, vad är dina tankar kring gårdagens 1-1 match mot Österrike?

Vi börjar väldigt bra de inledande tio minuterna, men sen känner vi att vi har bra kontroll på matchen och börjar slappna av och Österrikarna kommer in i matchen. Vi får inte längre igång ett eget spel och hittar inte rätt med några uppspel och vi får inte fast bollen på deras planhalva. Samtidigt är motståndarna lite kvickare och bättre med bollen än vad vi är. Sen fick vi oss en utskällning i halvlek och då blev det lite bättre då vi fick in ett tidigt ledningsmål, som de tyvärr kvitterar bara några minuter efter. Vi hade dock en god koll på matchen när det stod 1-1 och vi spelade väl egentligen bara av matchen, vi får vara nöjda med en poäng, så känner jag i alla fall.

Elias (3)
Foto: Bjarki Tordarson

Det var absolut inte den bästa match jag har spelat, men jag känner ändå att när bollen kom till mig försökte jag att få igång lite rull på bollen och sätta igång vårt passningsspel. Men det är inte lätt att spela sådana matcher när ingenting fungerar för laget, det är svårt att säg huruvida man är nöjd eller inte, hela laget kämpar hela matchen och vi får en poäng med oss – det är ändå det viktigaste.

Är ni medvetna om vad som krävs i matchen mot den nuvarande gruppettan, Slovakien?

Ja, vill vi vinna gruppen måste vi vinna, men spelar vi lika är vi i semifinal. Vad vi vet om Slovakien är att de spelade 2-2 mot Schweiz som vi slog i den första matchen. Men som jag sa tidigare kommer vi att kolla på lite filmklipp från deras matcher och ta in den infon vi behöver, sen är det bara att köra på.

Vi på Allt om HIF önskar dig och dina lagkamrater all lycka och välgång!

Tack så mycket!

 

Den avgörande matchen spelas på lördag den 11 maj klockan 16:30. Eftersom Sverige placerar sig som ett av de sex främsta lagen i EM-slutspelet är dem även kvalificerade till U17-VM i Förenade Arabemiraten 17 oktober-8 november.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*