AOH tippar Allsvenskan – Omgång 7

Den sjunde omgången av Allsvenskan drar igång under fredagskvällen men redan nu kan vi lugna er eftersom redaktionen på Allt om HIF kan ge er en klar bild över hur det kommer att gå i matcherna. 

1) Malmö FF – IFK Norrköping

Jimmy: Malmö är ett förbannat svårt lag att slå på “Swedbank” och Norrköping har, bortsett från matchen mot Häcken senast, verkligen inte fått någon att lyfta på ögonbrynen, åtminstone inte i positiv bemärkelse. En styrka hos Norrköping är underlaget på “Nya parken” men i Malmö spelar man fotboll på riktigt underlag och inget som är tillverkat i plast, det lär därför vara än svårare för “Peking” att få ut sitt spel under fredagskvällen och dem får nog se sig blir överkörda av ett skånelag, än en gång denna säsong.

Slutresultat: 3-0

Bjarki: MFF vinner denna ganska enkelt. De gjorde en bra match mot Blåvitt förra omgången och hänger med i toppen av en enkel anledning, det är ett bra lag. Trots många skador så verkar reserverna ofta hålla högre standard än de ordinarie. T ex Olsen i målet och Filip Helander i mittlåset. Nog om MFF, IFK Norrköping har inte det som krävs till att rubba MFF, möjligtvis om MFF fortfarande är i obalans efter avslutningen av deras senaste match.

Slutresultat: 2-0

***

2) Åtvidabergs FF – Djurgårdens IF 

Jimmy: Två slagpåsar och kandidater för nedflyttning som möts här i den sjunde omgången, det ena laget är egentligen inte bättre än det andra, de är helt enkelt lika dåliga båda två. Den enda fördelen som skulle kunna vara till någons fördel är det faktum att Djurgården under onsdagen lyckades gå vidare från semifinalen i Svenska Cupen, men efter den senaste turbulensen i kombination med de usla resultaten i Allsvenskan är det tveksamt om det spelar någon roll i denna match.

Slutresultat: 1-1

Bjarki: Nu tar Djurgården sin första trepoängare. ÅFF gjorde en bra match mot KFF förra omgången men DIF lever på segerruset från vinsten i Svenska Cupen.

Slutresultat: 1-3

***

3) Halmstads BK – Östers IF

Jimmy: Halmstad fortsätter att imponera, senast genom stark lagmoral mot AIK då de fick med sig 3-3. Öster spelar en bra fotboll och är farliga, dem skall inte underskattas på något vis men här är det två lag som kan varandra mycket bra, ser det dock som fördel Halmstad i denna matchen och tror att de kommer att dra det längsta strået i slutändan.

Slutresultat: 2-1

Bjarki: Öster förlorade mot IFE förra omgången men studsar snabbt tillbaka. Halmstad som också är nykomling visar att de vill hänga kvar i Allsvenskan. Detta blir antingen en tråkig 0-0 historia eller en riktig fotbollsfest. Jag tippar på det förstnämnda.

Slutresultat: 0-0

***

4) IF Elfsborg – Mjällby AIF

Jimmy: Det är något med Elfsborg som alltid får mig att hålla på de lag de möter, om det är det faktumet att de vann ligan förra året utan att ha vunnet på gräs under (ca) 320 dagar eller det faktumet att de under de senaste åren varit en av de klubbarna mitt kära Helsingborg stridit om guldet med kan vi lämna öppet för diskussion. Men det är omöjligt att inte önska att Mjällby fortsätter på den senaste matchens framgångar (4-2 mot BP), det kommer dock bli svårt för dem då Ellos utan tvekan är ett bättre lag än BP, men Mjällby har slagit bättre lag än de plastsvenska mästarna i år och de kan mycket väl ske igen.

Slutresultat: 1-2

Bjarki: Omgångens “Jokermatch”. Mjällby överraskar IFE med ett tidigt mål och i all förvirring så klarar de inte av att kvittera. Möjligtvis kan de reducera när MAIF sätter andra målet i slutet av andra halvlek. Bara en magkänsla.

Slutresultat: 0-1

***

Foto: Bjarki Tordarson
Kommer Simovic att “måla” igen?
Foto: Bjarki Tordarson

5) Syrianska FC – Helsingborgs IF 

Jimmy: Innan säsongen drog igång tippade jag Syrianska på nedflyttningsplats, vilket inte är så konstigt, laget har huserat i de nedre delarna sen dess att de gick upp och har klarat sig kvar med nöd och näppe vart år. Dem har inte inlett imponerande i år heller och vi vet sen tidigare att det är viktigt att “vara med i gamet” de första tio för att kunna hänga med hela året. Förvisso har dem slagit Djurgården sist, men det hade nog vilket lag som helst i serien gjort om då Stockholmslaget har haft en hel del turbulens den sista tiden. Vi som följer Helsingborg på nära håll ser dem växa för varje match som går, man vinner och framförallt har man målskyttar som levererar, Lindström och Simovic i framkant. Det skall mycket till om Syrianska ska ha en chans att rubba Roars lagmaskin, väldigt mycket.

Slutresultat: 0-2

Bjarki: Vi kommer väl alla ihåg matchen som slutade med en presskonferans där Özkan plötsligt blev en 7 åring som har “snapat” på sin handkontroll. Hans disciplin har ju satt prägel på Syrianska, som han har tagit upp från Division 1 till Allsvenskan och lyckats hålla dom där under ett par år. Den rödblåa lagmaskinen kommer stt ånga på. Med en skytteligaledare och assistligaledare i truppen så kommer HIF att föra matchen. Lindströms galna målskytte stannar av här. Han kan dock få ett mål om HIF skulle få en straff, för hans senaste straff va det inget fel på. Målskyttar: Simovic x2, Bedoya och Accam, i den ordningen.

Slutresultat: 0-4

***

6) Gefle IF – Kalmar FF 

Jimmy: Mina sömnpiller har bäst-före datumet passerat, vilken tur att det spelas fotboll på Strömvallen och att det är Kalmar som omgången till ära gästar Gävle. Svårt att skilja dem åt då både kreativitet och spelare som sticker ut ur mängden saknas i bägge lägren, ett oavgjort resultat är att vänta, kanske till och med mållöst.

Slutresultat: 0-0

Bjarki: Gefle förnedrades under den #RödaLördagen på Olympia. De hänger inte med huvet utan biter ihop och gör en kanonmatch hemma mot KFF. Kalmar å andra sidan, som kommer med ett 0-0 resultat från föregående omgång, tar sig i kragen och krigar till sig en pinne i alla fall.

Slutresultat: 2-2

***

7) BK Häcken – IF Brommapojkarna

Jimmy: Svårt att skilja dessa två lagen åt, ingen av dem har rosat marknaden och Häcken är väl de av de två lagen som gjort flest besvikna i år. Efter ett fantastiskt fjolår var det många som hade höga krav på dem men efter sex omgångar spelade kan vi konstatera att Gerhardssons lag är mer ostabilt än ett bord med bara två ben. Brommapojkarna är dock starkare hemma på Grimsta än de är på bortaplan, dock har de unga grabbarna en fantastisk inställning och entusiasm i det dem gör, kan de hota laget från Hisingen? Kanske, men förmodligen ett oavgjort resultat att vänta.

Slutresultat: 1-1

Bjarki: BK Häcken vinner, om inte förnedrar BP.  Båda lagen förlorade sina matchen med 2-4. Jag tror att Häcken drar nytta av sin hemmaplan, dels för att BP spelar på plast på hemmaplan och dels för att Häckens gräsmatta måste vara motsatsen till både “konst” och “gräs”.

Slutresultat: 3-0

***

8) AIK – IFK Göteborg

Jimmy: “Änglarna” gästar Friends Arena för att fortsätta på sin framgångsrika väg denna säsong, för att AIK skulle få hål på IFK och/eller dessutom ta poäng från dem har jag svårt att se. John Alvbåge har varit i en fenomenal form under inledningen av säsongen och han är modern i det sättet att han ställer om till huruvida laget spelar, grisfotboll eller glad anfallsfotboll, på mindre än två sekunder – vilket gör honom till ett vapen även i offensiven. Denna matchen blir en bortamatch, en övertygande sådan dessutom.

Slutresultat: 1-3

Bjarki: Efter ett tragiskt dödsfall innom AIK så samlar sig spelarna och gör ett bra jobb hemma på Friends Arena. Jag ska erkänna att jag inte vet så mycket om deras reservmålvakt, men han känner nog en otrolig press att kunna fylla Ivans skor, och det är massiva skor att fylla. Ivan va en jätte i AIKs bur och är inte bara saknad av AIKs fans, utan av alla fotbollsälskare som uppskattar en bra målvakt. Från tragi och över till matchen, Igbuananike gjorde ett av Allsvenskans snyggaste mål förra omgången, men knappast 2 matcher i rad. kanske att han gör ett. IFK kommer att, hur osportsligt det än låter, vinna matchen om inte AIK samlar ihop sig. Jag tror dock att det som kommer att vara mer betydelsefullt än de 3 poängen som AIK spelar om, är hyllningen till sin bortgångne burväktare och ett vackert Tifo.

Slutresultat: 1-2

***

bbl_jimmy_fors

Bjarki Tordarson BBL

 

2 kommentarer

  1. Roligt att se att ert första “tipp” inte gick hem. Dessutom en kanon av en helsingborgare. Hoppas resten av matcherna slutar som ni tror.

  2. Är väl inte omöjligt flesta går in men att Elfsborg tappar poäng på “balkongmattan” i Borås sker inte så ofta, så även om Mjällby hade fräckheten att stjäla poäng av oss kommer det inte ske i denna match – och visst kommer AIK sluta sig samman och kriga för Ivan så där kommer inte Änglarna ha en chans: om nu inte AIK är så tända att det slår över till andra hållet och innebär att de orsakar straffar & drar på sig utvisningar titt som tätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*