Syrianskas stjärna kunde ha spelat i HIF

När HIF möter Syrianska FF i Södertälje på söndagen är det en spelare som jag, och troligen även HIF:s försvarare, kommer att hålla ett extra öga på. Det är motståndarnas gänglige anfallare Dinko Felic.

Vad inte många vet är att han kunde ha spelat i HIF! I själva verket är vi en väldigt begränsad skara som har den kunskapen.

Låter det kryptiskt? Nåja, förklaringen är så enkel som att Dinko fick något av ett genombrott när han för ganska många år sedan spelade i Enköpings SK. Han spåddes då en lysande framtid och jag kunde inte låta bli att tipsa HIF om killen som i Enköping kallades ”en blivande Zlatan-kopia”. Det var förstås väldigt överdrivet, riktigt så stor talang var han givetvis inte.

Från förra årets möte i Södertälje. Foto: Roland Nordqvist
Från förra årets möte i Södertälje. Foto: Roland Nordqvist

Men HIF meddelade då att klubben hade de anfallare som man ansåg sig behöva och det stämde alldeles säkert. Det här var för 7-8 år sedan om jag minns rätt.

Jag tror i själva verket att Dinko gjorde den största förlusten på att HIF inte var intresserade av honom. Han har visserligen lyckats ganska bra i sitt Syrianska, men tänk vilken utveckling han skulle ha kunnat få om han fått komma till en toppklubb! Jag är övertygad om att hans talang hade tagits tillvara på ett mycket bättre sätt om han fått spela i en vassare omgivning. Och det har ju funnits tillfällen under åren när HIF tvingats göra kortsiktiga värvningar för att lösa anfallsfrågan.

Nu får vi förstås aldrig svaret på vad som kunde ha hänt om en massa om hade blivit annorlunda.

Däremot minns jag att Dinko förra året gjorde ett mål mot HIF i Södertälje, i den match som slutade 1-3, det vill säga med HIF-seger.

Mötena med Syrianska de senaste åren minns man kanske annars mest för att flera spelare i hemmalaget tappat humöret och blivit utvisade. De har möjligen lite problem med temperamentet när det går emot dem?

Även om man ska ha respekt för alla motståndare så anser jag att söndagens match ska sluta med seger för HIF. Vill man vara med i toppen så gäller det att ta tre poäng mot motståndare av den kalibern.

HIF fick ju dessutom chansen att passera MFF i tabellen i händelse av seger. Lite kul var det att två spelare som båda tidigare spelat i HIF blev målskyttar i den oavgjorda matchen mellan Malmö och Norrköping i fredags. Jag minns Imad Khalili från hans sejour i HIF och blev lite besviken när han inte fick sitt riktiga genombrott och därför lämnade klubben. En teknisk och snabb kille med målkänsla som lyckats riktigt bra i Norrköping. Simon Thern, som gjorde MFF:s mål, minns jag för ett enda framträdande i HIF, när han gjorde ett skitsnyggt mål mot Gefle. Men annars försöker jag förtränga honom. En gnällspik som nu hamnat i rätt lag, enligt min högst personliga uppfattning.

Jag gillar dock när konkurrenterna spelar oavgjort eftersom det innebär två förlorade poäng.  Se på exempelvis förra årets mästare Elfsborg som redan ”tappat” åtta poäng efter fyra oavgjorda matcher. Sådant kan bli dyrt mot slutet. Två segrar och två förluster i de matcherna hade gett en bättre poängskörd, sex mot fyra.

Därför gillar jag Roars satsning på offensiven. Och hur kul är det inte att HIF hittills är allsvenskans målgladaste lag?

Jag hoppas också att Mattias Lindström får fortsätta målskyttet på söndag. Liksom Robin Simovic. Och är det inte dags för Accam att näta igen?

Det skulle kunna bli en riktigt kul målfest mot Syrianska. Ser fram emot det.

Om  sedan Dinko får göra ett så bryr jag mig inte så mycket, förutsatt att HIF gör fler.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*