AOH tippar Allsvenskan – Omgång 2

Dags för omgång 2 i Allsvenskan.  Varje omgång av Allsvenskan kommer vi på AOH ge er vårt tips på hur omgångens matcher kommer sluta. Dagens tips är levererat av Jimmy Fors och Victoria Jongård.

1) Åtvidabergs FF – Malmö FF

Jimmy: Åtvidaberg föll i premiären med 1-0 mot Gefle borta och Malmö FF misslyckades vinna mot nykomlingarna Halmstad hemma på Swedbank Stadion. I denna match är det två revanschsugna lag som ställs mot varandra, Malmö utan Tokelo Rantie kan få det svårt på den sista tredjedelen, Åtvidaberg kommer ligga på kontring med Prodell på topp. Ett oavgjort resultat känns rättvist, ett mål för vardera lag.
Matchen slutar: 1-1.

Vicky: Malmö FF spelade 1-1 mot Halmstad i premiären vilket förvånade både mig och många andra runt om i fotbollsverige. Åtvidaberg förlorade mot Gefle. Jag tror att Malmö FF är revanschsugna efter att “bara” plockat 1 poäng mot jumbon. Dags för Åtvidaberg att göra deras första allsvenska mål? På hemmaplan dessutom? Ja, det tror jag.
Matchen slutar: 1-2 

***

2) AIK – Syrianska FC

Jimmy: Solna laget inledde mot mästarna på bortaplan och reste hem med ett oavgjort resultat (2-2) i bagaget, Syrianska fick storstryk hemma på konstgräset i Södertälje (0-3) av Kalmar FF. Tror att säsongen kommer fortsätta på den inslagna vägen för Syrianska, AIK vinner denna match med ett par måls marginal.
Matchen slutar: 3-0.

Vicky: AIK spelade lika mot de regerande mästarna Elfsborg i premiären (2-2) och Syrianska blev nollade med 0-3 mot Kalmar FF. AIK är utan tvekan det starkaste laget i den här matchen och premiärspelar dessutom på hemmaplan. Jag tror att AIK, liksom Kalmar FF nollar Syrianska.
Matchen slutar: 2-0. 

***

3) IFK Göteborg – IF Brommapojkarna

Jimmy: IFK Göteborg imponerade i premiären mot Häcken men spelade sedan en riktig ”grisfotboll” mot Helsingborg i cupen, båda matcherna resulterade i vinster dock. Stahre verkar ha fått laget att gå från klarhet till klarhet, en vinst är alltid en vinst – oavsett om det är tråkigt för publiken att se. BP kryssade i nykomlingsmötet med Öster i premiären men lär få det tuffare här, Göteborg tar tre poäng på hemmaplan.
Matchen slutar: 3-1.

Vicky: Göteborg har öppnat starkt i år. I derbyt mot Häcken vann man med 3-0 och i kvartsfinalen mot HIF vann man med 1-0. Göteborg har många spelare som är heta just nu bland annat Sam Larsson och Mattias Bjärsmyr. Brommapojkarna spelade lika i omgång ett mot Öster (2-2). Jag tror att Göteborgs segertåg fortsätter och att deras resa bara har börjat. Blir det Brommapojkarna som sticker hål på John Alvbåge? Det återstår att se!
Matchen slutar: 2-0. 

***

4)Kalmar FF – BK Häcken

Jimmy: Kalmar imponerade målmässigt mot ett svagt Syrianska förra matchen, BK Häcken som är favorittippade svek mer än en supporter genom att förlora derbyt mot ”Änglarna”. Gerhardsson måste vinna för att inte halka efter för mycket och Kalmar lär inte göra om bedriften mot Syrianska mot Häcken. Uddamålsvinst för Hisingen laget.
Matchen slutar: 1-2. 

Vicky:
Kalmar FF vann med 3-0 i premiären och Häcken förlorade i premiären med samma siffror. Jag tror att Häcken kommer att ge allt i den här matchen mot Kalmar och jag tror att vi får se en jämn match med mycket målchanser – inte minst ifrån Häckens sida.
Matchen slutar: 1-1. 

***

5)Halmstads BK – IF Elfsborg

Jimmy: Båda lagen fick varderas poäng med sig i premiären, Halmstad må vara nykomlingar men Elfsborg gick över 320 dagar utan vinst på gräs och det lär följa efter dem i år med.
Matchen slutar 1-1. 

Vicky: Halmstad BK plockade poäng mot Malmö FF i bortapremiären och Elfsborg spelade lika mot AIK. Jag tror att Elfsborg är sugna på en trepoängare och jag tror att de kommer att ta dem också även om Halmstad inte kommer att ge dem en enkel match.
Matchen slutar: 1-2.

***

6)IFK Norrköping – Gefle IF

Jimmy: Norrköping har inte imponerat och tappade i cupmatchen mot Djurgården under torsdagskvällen. Gefle vann med 1-0 hemma i premiären och är svåra att möta, framförallt på plastmattor. Tror att vi kommer se ett mållöst möte mellan de två lagen.
Matchen slutar: 0-0. 

Vicky: Båda bottenlagen vann sina premiärmatcher. Norrköping med 2-1 mot Mjällby och Gefle med 1-0 mot Åtvid.
Matchen slutar: 1-0.

***

7) Djurgården – Mjällby AIF

Jimmy: Djurgården blev totalt utspelade i premiären och såg ut som ett division två lag under stora delar av matchen, en viss revansch fick de i cupen mot Norrköping. Vidhåller ändå att Mjällby lär sluta längre ner i tabellen än Djurgården och här går de lottlösa från Stockholms stadion.
Matchen slutar: 1-0.

Vicky: Djurgården förlorade med 3-0 nere i Skåne mot HIF i premiären men möter nu ett Mjällby på hemmaplan. Ett Mjällby som även de förlorade sin premiärmatch. Gör Djurgården sitt första allsvenska mål mot Mjällby? Det tror jag.
Matchen slutar: 1-0. 

***

130331_Maljubel
Kommer HIF att få jubla efter ett mål i matchen mot Öster? Vad tror du?
Foto: Bjarki Tordarson

8)Östers IF – Helsingborgs IF

Jimmy: Frälsaren återvänder, nja, skämt och sido – Roar Hansen tillbaka till Växjö för första gången sen han bytte arbetsgivare. HIF gick på pumpen i cupspelet i veckan, Öster slog division ett laget Sirius och har fortfarande en chans på Europa. Denna match saknar en vinnare.
Matchen slutar:
 2-2. (Om man vill betta på matchen kan man kolla in oddsen hos bwin!)

Vicky: Öster spelade lika mot Brommapojkarna i sin premiär och Helsingborg vann med 3-0 efter en stark första halvlek. HIF har spelat en kavrtsfinal mot IFK Göteborg här i veckan som man förlorade. Kommer HIF tillbaka och levererar lika fin fotboll som i den första halvleken i premiären mot Djurgården?
Matchen slutar: 1-2. 

bbl_victoria_jongard

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*