AIK tjänar 10 miljoner – på EN match!

AIK spelar imorgon premiär på Friends Arena mot Syrianska. För närvarande är det ca 45.000 sålda biljetter och detta inbringar ungefär 10 miljoner i kassan!

AS_notiser_2013Det är inget tvivel om att AIK:s inflyttning på nationalarenan är en jätteskjuts publikmässigt och således också intäktsmässigt. Under 2007 och 2008 besökte 30.000 åskådare Stockholmsderbyna. AIK håvade in sex-sju miljoner kronors vinst för sådana kvällar. På söndag kommer 50 procent fler besökare vilket ger 50 procent mer intäkter.

AIK:s publikrekord ligger för närvarande på 40.669. Och det rekordet lär ryka all världens väg under morgondagen.

Enligt Sportbladet.se tjänar AIK pengar på följande vis mot Syrianska;

1. Årskort
13 500 årskort är sålda, vilket är nordiskt rekord för en fotbollsklubb. I fjol köpte ytterligare 1500 personer årskort vid entrén till första hemma­matchen.

2. Styckbiljetter
Ytterligare 30 000 biljetter är betalda, vilket i går kväll gav en totalförsäljning på 42 615. Troligen kommer siffran stiga en bra bit över 45 000 sålda biljetter.

3. Fler dyra platser
Friends arena får mer betalt ju fler åskådare som kommer. I morgon kommer maxhyran att nås, vilket tar ner vinsten något. Det vägs upp av att arenan har fler exklusiva platser som ger högre intäkter.

4. Mat- och dryck
På Råsunda gick alla korv-, öl- och snackspengar till kioskerna på arenan. Genom ett avtal med det nya kioskföretaget får AIK någon krona på varenda matbit som säljs.

***

Förmodligen är detta starten på en ny era inom svensk fotboll där AIK sätter sig i ett ekonomiskt ledarsäte, och kan i och med det,  få flera fördelar gentemot övriga lag i serien.

 

 

1 kommentar

  1. Återstår att se om det är nyhetens behag och om det håller i sig även nästa, och nästnästa säsong…
    Sen är en stor skillnad om man jämför med FCK som länge varit den ledande nordiska fotbollsklubben, att de äger sin arena och får in extra intäkter på danska landslagets matcher, speedway & andra arrangemang…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*