AOH tippar Allsvenskan – Omgång 12

Omgång tolv går in i historien som en av de rörigaste omgångarna någonsin. På grund av att Sverige står som arrangör för damernas EM-slutspel kastas en hel del matcher i allsvenskan då planerna används till dam turneringens matcher. Således är det bara tre matcher som för närvarande är “aktuella”, de andra fem är utspridda över juni-juli månad, därför har vi bara tippat de aktuella matcherna. 

 

1) Gefle IF – Östers IF

 

Roland: Egentligen är det här en match där Öster behöver ta poäng men jag tvivlar på att det kommer att hända. Smålänningarna kan glima till emellanåt men känns inte som ett allsvenskt lag. Jag utgår från att Gefle tar en säker seger här.

Slutresultat: 2-0.

 

Jimmy: Det känns som att Öster kommit upp sig en aning efter att ha brutit sin förlustsvit, nu har man dessutom haft möjlighet att nöta på alla de bitarna som innan uppehållet inte fungerat. Gefle är dock ett tråkigt lag att möta, även om de är konsekventa i sin spelstil är de förbannat tråkiga att ha i allsvenskan, underlaget på hemmaarenan underlättar inte för omdömet. Jag tror att Andreas Thomsson och hans manskap reser hem till Växjö med åtminstone ett poäng.

Slutresultat: 1-1

 

************************************************************

 

2) IFK Göteborg – Djurgårdens IF

 

Roland: Även om Djurgården har spelat upp sig på sistone kommer de knappast att kunna röra Göteborg. Har inte fått klart för mig om Hysén är spelduglig igen, men om han saknas ökar förstås stockholmarnas chans till en poäng.

 

Slutresultat: 2-1

 

Jimmy: IFK Göteborg har haft sin bästa vårsäsong på många år, samtidigt har Djurgården gjort en av sina sämsta. En ny tränare har kommit in på Stockholms stadion och han lyckades med konststycket att hämta in lite poäng till klubben innan man gick till landslagsuppehåll. Frågan är dock om ledarpost bytet är tillräckligt med energi för laget när de ska ge sig på att försöka rubba på Göteborg, jag har svårt att se att de räcker till. Det blir en klar hemmavinst, de tre poängen är välbehövliga om IFK vill vara med i toppen även under hösten.

Slutresultat: 2-0

 

************************************************************

 

3) Kalmar FF – IFK Norrköping

Roland: Två lag som blandar och ger. Kalmar har visserligen inte förlorat hemma än men har ju fler oavgjorda än segrar på hemmaplan. Jag tror att den trenden håller i sig.

Slutresultat: 1-1

 

Jimmy: Kalmar är relativt starka hemma, de förlorar sällan men tar mer ofta en poäng än tre, Norrköping i sin tur har inte övertygat men är livsfarliga i sina omställningar. Det längsta strået tror jag ändå att Nanne Bergstrands manskap drar och Kalmar kan inkassera tre poäng efter en uddamålsseger.

Slutresultat: 2-1

bbl_roland_nordqvist

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*