AOH tippar Allsvenskan – Omg. 29

Allsvenskans näst sista omgång drar igång ikväll. Ännu så länge finns det ännu hopp. Hopp om att Malmö inte tar guld men framförallt hopp om att Helsingborg säkrar Europaspel. Läs tipsen från Bjarki Tordarson och Jimmy Fors så vet ni redan på förhand hur det slutar. 

AOH Tippar

1) BK Häcken – Halmstads BK

Bjarki: Ska Häcken byta till konstgräs? Då kan de lika bra byta sport. Halmstad är en trevlig klubb och förtjänar att spela Allsvensk fotboll
Slutresultat: 1-3

Jimmy: Såg, och rapporterade Halmstads förra match mot Mjällby för Everysports räkning och konstaterade efteråt i min statistik att Halmstad hade mer än 26 avslut i matchen, men behövde ändå en straff för att kunna få in ett vinstmål. Givetvis är det på tok för dåligt för ett allsvenskt lag, det råder det ingen tvekan om, men utifrån vart de ligger och har legat hela året är det ett kännetecken för lag med dåligt självförtroende, det är mer stolpe ut än stolpe in. BK Häcken har kallat till presskonferens på måndag och kommer där presentera två nyförvärv från division ett, enligt insatta källor, och det känns som de fokuserar mer på 2014 än innevarande säsong. Därför tror jag att Halmstads senaste trepoängare kommer blåsa liv i dem, vi vet ju alla att en drake lyfter i motvind, och Jens Gustavssons manskap vill, och förtjänar inte, ett respass direkt ner till Superettan.
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

2) IF Brommapojkarna – AIK

Bjarki: Ett supermotiverat AIK hälsar på ett formstarkt BP. Trots förlusten på Swedbank så gjorde BP inte en dålig match. AIK är dock ett nummer större än BP.
Slutresultat: 1-2

Jimmy: Brommapojkarna gillar jag skarpt, jag tycker det är ett spelande lag och det finns fantastiska karaktärer inom laget som man bara måste älska, en av dem är Andreas Eriksson, som olyckligt utgick med en svår knäskada i senaste matchen mot Malmö FF. Utan anfallskuggen tror jag man kommer få det svårt mot ett stabilt AIK på jakt efter en Europaplats, det är trots allt (känner jag) Eriksson som är hela deras nav i anfallsspelet och det kommer bli kännbart att vara utan honom. AIK går på knockout och hänger dit ett par mål!
Slutresultat: 0-4

—————————————————–

3) Djurgårdens IF – Gefle IF FF

Bjarki: Djurgården kan skicka ner plastlaget till Superettan. Efter det kan de ta pengarna som de får för spelarförsäljningar och lägga riktigt gräs.
Slutresultat: 3-0

Jimmy: Jag och min granne brukar alltid tävla i vem som har finast gräsmatta i trädgården och jag vinner alltid, inför denna match skall man helt plötsligt sätta sig ner med varsin paraplydrink i handen och diskutera vem som har lagt bäst balkongmatta på sin arena, sorgligt för sporten och därför skiter jag faktiskt högaktningsfullt i vem som drar det längsta strået, men jag går på fördel av hemmaplan i slutändan.
Slutresultat: 3-1

—————————————————–

4) Mjällby AIF – IFK Göteborg

Bjarki: MAIF verkar ha havererat helt och guldsugna götlaborgare kommer att äga matchen från första stund. Tre lätta poäng som svider i mitt HIF hjärta.
Slutresultat: 1-3

Jimmy: Mjällby har en fruktansvärd turbulens i klubben just nu och det som den nya tränaren, Lars Jacobsson, införde gjorde det inte lättare när han bytte spelsystem och kastade om i stora delar av lagdelarna, det finns också en liten skadeproblematik och sjukstuga som spökar över truppen. IFK Göteborg har varit svaga i jakten på guldet och känns som en urvattnad disktrasa när Hysén saknas, men mot ett Mjällby som släppte till mer än 26 chanser mot ett “bottenlag” som Halmstad hade till och med jag gjort mål, ett par dessutom, så Stahre om du läser detta så är jag utan kontrakt – så det är bara att höra av dig.
Slutresultat: 0-3

—————————————————–

5) Helsingborgs IF – Kalmar FF

Bjarki: På tal om lag som har havererat… Spelare får sparken, guldfrossa från i somras, uteblivna resultat och nu senast läggs nya Olympia på is. Sista matchen på södra stå blir troligtvis inte den sista (om man ska tro den pessimistiske djävulen på mina axel). Kommer denna kaos att spegla spelarnas prestationer? Ja, jag tror faktiskt det. Man kan snacka om att ha press på sig hemma eller på sitt jobb. Men när man har 10.000 individer som står och omringar en i en och en halv timme så är jag säker på att man både hör och ser besvikelsen från supportrarna. Ska man säga att HIF, just nu, håller samma klass som KFF eller har KFF steppat upp? Spekulera kan man alltid göra. Jag tror på en tät match med en HIF vinst med max 1 mål.
Slutresultat: 2-1

Jimmy: Även den största optimisten har sina gränser och min passerades för ett par veckor sedan, Helsingborg har varit serieledare i mer än 100 dagar denna säsongen och med facit i hand var det bara en bonus att få känna av det privilegiet, för en realistisk målsättning är fortfarande att inrikta sig på den europaplats man hade som målsättning inför säsongen. Men Kalmar ligger där strax under HIF och hugger och känns utan tvekan som i bättre form än Helsingborg, det känns som att de kan hota hemmalaget och få med sig en pinne, en vinst hade nog inte förvånat någon heller.
Slutresultat: 2-2

—————————————————–

6) Syrianska FC – Åtvidabergs FF

Bjarki: Avkapade Syrianska har inget att slåss om. Deras besvärliga svacka har inte blivit bättre sen Özcan sa upp sig och efterträdaren kom. ÅFF visade minsann att man inte är några slagpåsar sist när de krossade(?!) HIF i förra omgången.
Slutresultat: 1-3

Jimmy: Inget av lagen har något att spela av och det lär inte bli någon sambafotboll överlag i matchen då både Özkan (Syrianska) och Swärdh (Åtvidaberg) är förespråkare för att ligga lågt med ett starkt försvarsspel och snabba omställningar. Ett kryss känns rimligt, vem gör målen, eller gör någon målen, jag tror på en mållös tillställning faktiskt.
Slutresultat: 0-0

—————————————————–

7) IFK Norrköping – Östers IF

Bjarki: ÖIF har inte varit så starka som jag trodde att de skulle vara i år. Det har Norrköping varit, om inte bättre. Klasskillnad dem emellan och det kommer att märkas.
Slutresultat: 2-0

Jimmy: Öster har blivit “svettiga” av Halmstad ryck i botten och jag tror att dem har kalla fötter inför matchen mot “Peking” på Nya Parken, de flesta vet vid det här laget att det är ett starkt lag att möta på Parken, men samtidigt borde Thomson (Öster) känna till IFK in- och utantill efter sina säsonger i Åtvidaberg. Men Janne Andersson blir nog den mest lyckliga här och lämnar jobbet med hedern i behåll efter en trepoängare.
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

8) IF Elfsborg – Malmö FF

Bjarki: Som tippat så floppade Elfsborg i EL. Som otippat så floppade MFF också i EL. MFF har fått en riktig injektion sedan Molins kom tillbaka efter sin utomlandssejour. Ingen verkar sakna Rantie sålänge Magnus E spelar som han spelar. MFF tar ett ordentligt grepp om Lenart Johanssons trofé (fritt för tolkning) när de vinner denna match.
Slutresultat: 0-4

Jimmy: Hur tungt det än är att erkänna så konstaterar jag det här och nu, Malmö vinner SM-guld på måndag kväll och det gör dem mot ett form svagt Elfsborg, som bara gjort en bra match i höst och den kom mot ett Helsingborg med 10-man. Det blir fest, pompa och glada miner för Helsingborgs antagonister, men det gäller att vara bäst över 30 matcher och det är Malmö – så grattis alla Malmöiter, vi gör ett nytt försök nästa år!
Slutresultat: 1-3

Bjarki Tordarson BBL

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*