AOH tippar Allsvenskan – Omg. 28

I morgon är det äntligen dags för Allsvensk fotboll igen. Upploppet väntar och även om guldet redan är klart så är det dags för att avgöra vilka som kommer ut i Europa och vilka som gör BP sällskap ner i Superettan. Allt Om HIFs Bjarki Tordarson och Jimmy Fors berättar hur omgången slutar. 

AOH Tippar (2)

Mer speltips: Vi samarbetar med Spelbloggare.se. Där hittar ni mängder av speltips och rekar varje dag.

1) Malmö FF – IF Elfsborg

Bjarki: Ett redan guldklart Malmö möter ett Elfsborg som sitter på en fragil plats i tabellen där en utebliven seger gör att man tappar sin Europaplats till en 5e plats. Piskade att vinna och att kunna ge sin nuvarande tränare en värdig avslutning måste Elfsborg vinna. Med MFFs brist på mittbackar ser Elfsborg ut att ha en lucka att klara av en seger.

Slutresultat: 1-3

Jimmy: Malmö är klara segrare och har en tuff resa till Spanien i kommande vecka för möte med Atletico Madrid i Champions League. Man är sedan tidigare redan färdiga seriesegrare och lär därför ”lufta” truppen en aning – gissar jag. Och andra sidan har speluppehållet kanske varit olägligt om man vill vara i matchform i Champions League, jag tror oavsett att lagen delar på poängen.

Slutresultat: 2-2

—————————————————–

2) Kalmar FF – Halmstads BK

Bjarki: Halmstad reser sig och drar den längre stickan i detta möte som egentligen kan sluta hur som helst.

Slutresultat: 1-2

Jimmy: Kalmars höstform har inte varit lik den de hade i våras och de har länge kämpat med att hitta tillbaka i vinnarspåret, Halmstad behöver ta poäng och det förvånar mig inte om de överraskar och vinner med uddamålet. 

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

3) Åtvidabergs FF – Mjällby AIF

Bjarki: Mjällby kommer att vinna denna relativt enkelt tror jag. Inte självklart om man tittar på tabellen men magkänslan säger MAIF.

Slutresultat: 0-4

Jimmy: Två lag som alltid är svåra att tippa, de har onekligen sina ups and downs men här får man väl ändå ge Åtvidaberg en viss fördel i egenskap av hemmaplan, Mjällby är inte lika trygga på plastmattor som Åtvidaberg är. 

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

4) IFK Göteborg – BK Häcken

Bjarki: Häcken har spelat jätterolig fotboll hela säsongen. Jag har fortfarande inte förlåtit IFK efter att de smiskade HIF i somras och kommer därför att hoppas på en katastrofal förlust. Ett spännande derby i Göteborg.

Slutresultat: 1-3 (Vibe blir mållös)

Jimmy: ”Änglarna” har smugit sig upp i toppskiktet efter en bättre höst- än vårsäsong. Det är dock ett derby och dem tycks leva sina egna liv. Här har Göteborg bland annat pikat Häcken i matchannonsen och lite bränsle har det nog genererat, för övrigt tror jag att Häckens anfallare Alexander Jeremejeff är den som avgör, som inhoppare – i slutminuterna.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

5) IF Brommapojkarna – AIK

Bjarki: Kommer lillebror BP som redan är klara för Superettan att hjälpa storebror AIK? Tveksamt. Efter Pontus sorgliga bortgång (må han vila i frid) så kommer BP att ge allt i denna match. AIK vet ju vad som krävs för att samla sig och finna motivering till att vinna matcher efter att förlora en ikon och kommer därför att komma extra förberedda på ett starkt BP. Segern kommer dock att gå till AIK.

Slutresultat: 1-3

Jimmy: Med anledning av den bortgångne kaptenen i BP lär det bli en känslosam match, samtidigt har inte BP någonting att spela för då de redan är klara för Superettan och AIK har haft en kräftgång hela hösten – kan bli en mållös tillställning.

Slutresultat: 0-0

—————————————————–

6) Gefle IF – IFK Norrköping

Bjarki: Gefle kommer inte att ta en enkel seger i denna match. Norrköping känns hungrigare och det kommer de att visa. Norrköping vinner.

Slutresultat: 2-4

Jimmy: Plast VS Plast, men Norrköping har haft sämst form känns det som och jag tror de får det tufft uppe på Strömvallen, det kommer säkert varken vara snyggt eller tiki taka från Gefle men de vinner med uddamålet, anfallaren Dardan Mustafa gör målet.

Slutresultat: 1-0

—————————————————–

7) Falkenbergs FF – Helsingborgs IF

Bjarki: Henke bjuder hem sin son till Falkenbergs IP men den nya generationen kommer att knäppa den äldre på näsan. HIF har ett bra facit när det kommer till antalet matcher utan förlust sen sommaruppehållet. Att bibehålla sviten och att se blicken mellan far och son när Jordan får göra ett mål i slutet av matchen är både viktigt och minnesvärt. Om nyförvärven Pálsson/Mårtensson spelar som han gjort hittills så är mittfältet skottsäkert á la 2011.

Slutresultat: 0-3 (Accam, Dahlberg & J.Larsson gör målen)

Jimmy: Samtidigt som HIF varit bra (poängmässigt) i höst och har chans att klättra ytterligare i tabellen har de haft ett krampaktigt spel, man har nästintill somnat av att se på matcherna, det som har hållit en vaken har varit inramningen kring matcherna och där har supportrarna verkligen levt upp till uttrycket ”den tolfte spelaren”. Falkenberg är dock ett lag jag har ”en jäkla respekt för”, de har mycket att spela för och tränaren Henke Larsson kan allt om sitt motstånd. Oavsett om vi slutar sexa eller åtta så är kontraktet räddat och det är precis vad Falkenberg också vill uppnå med denna säsong.

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

8) Djurgårdens IF – Örebro SK

Bjarki: Örebro har Nordmark. Your argument is invalid.

Slutresultat: 1-2

Jimmy: Örebro är höstens lag och jag tror de reder även denna matchen bra – bortavinst!

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

Bjarki Tordarson BBL

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*