Slår klass motivation i morgon?

Foto: Bjarki Tordarson

I morgon är väntan över för alla som håller på HIF. Landslagsuppehållet är över och nu väntar Falkenberg på att ta emot Skånes Stolthet. 

Foto: Bjarki Tordarson
Håller Accam och Dahlberg fokuset på topp även när Europadrömmen är borta? Foto: Bjarki Tordarson

I och med Elfsborgs och Göteborgs vinster i går respektive idag är det inte längre möjligt för HIF att nå Europaplatserna längre. Falkenberg kämpar för att säkra det Allsvenska kontraktet inför nästa säsong.

“De har gjort det jättebra under hela säsongen. De tog en vinst borta mot Häcken senast innan de gick på vila. Men de är ju med i striden om att undvika kval med flera andra lag. Så vi kommer inte få någonting gratis där uppe. Dessutom är de väldigt bra på Falkenbergs IP.” säger Roar till HIF.se.

Att HIF har gjort ett betydligt bättre resultat under hösten jämfört med våren märks i gruppen säger Roar. “Man märker det på träningarna. Det är bättre fart och lite tydligare kravbild både från spelare och tränare. Man blir inte felsökare utan man försöker ge varandra energi istället.”

Men det sa han till HIF.se innan Göteborg definitivt dödat chansen att nå Europaplatsen. Frågan är hur lagmoralen i HIF, som dessutom saknar avstängde Pálsson, står sig mot ett Falkenberg som kämpar för att hålla sig kvar i högsta serien.

Matchtruppen: 2. Johansson, 5. Mårtensson, 10. Santos, 11. Smárason, 13. Achinioti-Jönsson, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 19. Bojanic, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde, 25. Accam, 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 30. Hansson, 31. E. Andersson

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Får hoppas det för ett bra avslut på denna säsong kan underlätta att få en bra start på nästa års dito – men FFF är målfarliga hemma, kämpar för sin existens i Allsvenskan så allt kan hända & ser hellre att Henriks gäng hänger kvar än Gefle eller Peking…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*