AOH tippar Allsvenskan – Omg. 26

Omgång 26 drar igång redan i morgon. Det är tuffa pix när landslaget vill ha utrymme. Denna gång är det Fredrik Ymer och Roland Nordqvist som berättar för er hur det slutar.

AOH Tioppar

1) Syrianska FC – IF Brommapojkarna

Fredrik: Veckans zzzömnpiller. Förmodligen. BP sprattlade till och slog Elfsborg senast, men är fortfarande näst största kandidaten till att trilla ur Allsvenskan. Och med 966 personer på läktaren, hoppas jag innerligen att de åker ur. Syrianska är redan där, i Superettan alltså. Och trots att de lyckades få en poäng mot HIF är det knappast en större framgång för tillfället.
Matchen slutar oavgjort.
Slutresultat: 0-0

Roland: Om man ska döma efter Syrianskas insats på Olympia borde de gälla som favorit, men nej. Jag räknar det istället som ett magplask av HIF. Här tror jag BP visar vem som är bäst i “derbyt? mellan stockholmsregionens sämsta lag.
Slutresultat: 0-3

—————————————————–

2) Halmstads BK – Djurgårdens IF

Fredrik: Det blev inga Gyllene Tider för Halmstad i årets upplaga av Allsvenskan. För tillfället får de se sig själv kriga om nytt kontrakt. Långt i från den stabila mittenplats som jag tippade, och som säkerligen Halmstad hoppats på. Match på hemmaplan, på en höstruffig gräsmatta ska nog ändå räcka mot ett plastigt Djurgården?
Slutresultat: 2-1

Roland: Även om HBK sprattlar till mellan varven så verkar Djurgården ha hittat en riktigt bra höstform med sin norske tränare. Allt annat än bortaseger här vore en rejäl skräll. Och skrällar brukar hösten förstås bjuda på, men kanske inte här?
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

3) Kalmar FF – IFK Göteborg

Fredrik: Här hoppas, och tror jag, att Kalmar kommer grusa IFK:s förhoppningar om att vara med i guldstriden. En tämligen målsnål match som kommer sluta med jubel för Nannes grabbar.
Slutresultat: 1-0

Roland: Åh, vad jag önskar att Kalmar ska spöa IFK här. Jag undrar dock hur det ska gå till eftersom blå-vitt garanterat är det bättre laget, men vad sägs om lite  “guldfrossa”? Jag chansar på det.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

4) IF Elfsborg – Helsingborgs IF

Imad Khalili i händelsernas centrum med två gula kort och två mål.  Foto: Bjarki Tordarson
Imad Khalili är tillbaka från sin avstängning.
Foto: Bjarki Tordarson

Fredrik: Elvis Presley hade en hit med “It’s now or never” och jag skulle kunna tänka mig att den låten spelas på Roar’s Spotify då han sitter på kammaren och försöker knäcka koden på varför HIF totalt havererat efter uppehållet i juli/augusti. Och just “It’s now or never” kommer bli de orden som vevas om och om igen i undertecknads huvud fram tills dess att domaren blåser av matchen på Plastborgen i Borås.
Slutresultat: 1-2

Roland: Usch, den här matchen vill jag egentligen inte tippa. Som HIF spelat på sista tiden vore det ett mirakel och laget lyckades hitta vårformen igen. Och att spöa Ellos på deras plast är inte den enklaste uppgiften. Men, kanske, kanske vågar HIF spela ut igen ? nu när alla säger att guldchansen försvann i derbyt? Ett problem är förstås avstängningarna och de ommöbleringar som Roar tvingas till. Å andra sidan kan det komma något gott ut från det. Samtidigt har ju Elfsborg Europaspel att koncentrera sig på. Så hjärtat får tala.
Slutresultat: 1-3

—————————————————–

5) AIK – Östers IF

Fredrik: Har bara en kort kommentar till denna matchen; “Men för guds skull VINN en match nu Öster – Vill definitivt se allsvenskt lag i Väjö även nästa år. Och om inte förr så skulle det passa ypperligt nu, genom att koppla bort AIK helt och hållet i sin flåsande jakt på HIF (och IFK…OCH Malmö) om vem som tar europa-platserna!
Slutresultat: 1-2

Roland: Förutsätter att AIK studsar tillbaka direkt efter derbykallduschen. 2-2 var nog sämre än laget räknat med mot Djurgården och besvikelsen var stor. Men att Öster skulle överraska på Friends arena verkar inte särskilt sannolikt. Tyvärr.
Slutresultat: 4-1

—————————————————–

6) Gefle IF FF – BK Häcken

FredrikOj! En stormatch med storpublik på den finaste av arenor i Allsvenskan, mellan två av de roligaste lagen att titta på! (Sarkasmen flödar…). Förväntar mig en tillknäppt match mellan två krys(s)tande lag.
Slutresultat: 1-1

Roland: Lite klurigt här. Gefle är starka på hemmaplan och Häcken ruskigt ojämna. Gefle har dock den väldigt fula ovanan att spela oavgjort, flest gånger av alla lag i allsvenskan. Häcken är förstås inget starkt bortalag men kan kanske gneta sig till en pinne här.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

7) Malmö FF – Mjällby AIF

Fredrik: Efter Malmös överlägsna seger över HIF kommer hybrisen och självförtroendet i princip svämma över nere hos de baby-blå lillebrödrarna. Och vad passar då bättre än att Mjällby förpassar dem ner på jorden igen?
Slutresultat: 1-3

Roland: Tänk om Mjällby? Nej, hur skulle det gå till? MFF har ju ett riktigt bra lag i år, vilket vi såg i derbyt. Men, kanske lite “guldfrossa”? Tveksamt! Större under har ju hänt. Hjärtat skriker ut Mjällby-seger, hjärnan kontrar med: det här är ju en skrattmatch för baby-blått. Nu har förstås Malmö förlorat hemma två gånger tidigare i år och möjligen växte tuppkammen lite för mycket efter derbyt? Sådant har vi sett förr! Jag singlar krona och klave?
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

8) Åtvidabergs FF – IFK Norrköping

Fredrik: De säger att det är något slags derby. Säkerligen. Men undertecknad är upp över öronen trött på ALLT vad som heter derby för tillfället. (Öster-Kalmar, HIF-Malmö, Djurgården-AIK). Det räcker nu. Vi kan väl för guds skull bara kalla det en tråkig, grå och helt vanlig allsvensk match, helt utan betydelse för tabellens topp eller botten.
Slutresultat: 1-1

Roland: Östgötaderbyt har inte riktigt samma glans som Skåne- eller Stockholmsderbyna, men nog ligger det en del prestige här. Lagen verkar helt jämna och har lika många poäng. Det mesta talar för att det står sig även efteråt.
Slutresultat: 2-2

bbl_fredrik_ymerbbl_roland_nordqvist

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*