AOH tippar Allsvenskan – Omg. 25

De Allsvenska omgångarna duggar tätt. Två omgångar ska spelas denna veckan. Så det är lätt att bli snurrig. Men hav förtröstan, Allt Om HIFs senaste tillskott, Martin Klinteberg och Samone Falkman ger er svaren på hur omgång 24 slutar.

AOH Tioppar

1) Östers IF – Kalmar FF

Maritn: Vill försöka hetsa upp mig inför ett smålandsderby men känns lite svårt. Två lag som kämpar med formen. Kalmar springer runt i ingemansland men på jakt efter en Europaplats medan Öster har kniven på strupen efter förlusten mot Halmstad. Jag tror att hemmaplan avgör denna gången.
Slutresultat: 2-1

Samone: Två lag som famlar efter formen. Redan på förhand känns ett oavgjort resultat som det mest självklara.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

2) IF Brommapojkarna – IF Elfsborg

Martin: BP spelar för det Allsvenska kontraktet och segern mot Häcken tände gnistan för stockholmarna. Elfsborgs säsong riskerar att havererar, både i Allsvenskan och i EL, tror dock att Elfsborg siktar på en ny chans i Europa nästa säsong och knyter näven i jakten på en 4:e plats.
Slutresultat: 1-2

Samone: Elfsborg skämmer ut sig Europa och måste försöka rädda vad som räddas kan av säsongen genom att nå en 4:e plats.
Slutresultat: 0-1

—————————————————–

3) BK Häcken – Syrianska FC

Martin: HIFs två senaste motståndare och av dessa lag så imponerade Häcken mest (även om dom verkar förlora mot alla utom just HIF). Skenderovics avstängning lär märkas i ett, redan darrigt, Syrianska försvar och här vinner Göteborgarna ganska lätt.
Slutresultat: 3-0

Samone: Häcken blir för bra för ett Syrianska som redan får sikta in sig på Superettan nästa säsong.
Slutresultat: 2-1

—————————————————–

4) Helsingborgs IF – Malmö FF

Foto: Bjarki Tordarson
Är detta en syn vi får se under morgondagen?
Foto: Bjarki Tordarson

Martin: Bry er inte om tabellplaceringar, form eller avstängningar. I ett skånederby spelar historik och statistik ingen roll. Malmö verkar vara på banan igen och HIF fortsätter sin kräftgång. Dock tror jag att Helsingborgarna drar det längsta strået framför ett utsålt Olympia. Simovic sätter tvåan på övertid efter en intensiv Malmö press sista 20!
Slutresultat:
 2-0

Samone: Tyvärr önskar man att man skulle tippa med hjärtat men i dagsläget känns MFF tyngre än HIF.
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

5) IFK Norrköping – Halmstads BK

Martin: Disco-Janne ställs mot sitt gamla lag och visst hade det suttit skönt med tre poäng för hemmalaget efter två raka förluster. Men ”släkten är värst” heter det och efter segern senast har Halmstad chansen att kravla sig upp över strecket. Tror dock att ett oavgjort resultat är mest troligt i denna sömnpiller till match.
Slutresultat: 1-1

Samone: Här blir hemmaplan avgörande. Halmstad är alldeles för ojämna för att ta poäng i Norrköping. 

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

6) IFK Göteborg – Gefle IF FF

Martin: Antagligen omgångens säkraste etta. Göteborg går för guld och verkar ha hittat formen till den Allsvenska slutspurten. Detta är en match som Gefle inte behöver vinna – dom lär klara kontraktet ändå.
Slutresultat: 3-0

Samone: Gefle har inget att sätta emot ett Göteborg som verkar jobba till sig guldet.
Slutresultat: 2-1

—————————————————–

7) Mjällby AIF – Åtvidabergs FF

Martin: Svåraste matchen i denna omgången. Mjällby kämpade till sig en poäng mot Elfsborg och Åtvidaberg förlorade som väntat mot formstarka Djurgården. Båda lagen kan faktiskt få häng på en fjärde plats vilket borde vara en tillräckligt stor morot. Mjällby känns dock lite hetare just nu och vinner med uddamålet.
Slutresultat: 1-0

Samone: En match som kan sluta hur som helst – därför hamnar ett oavgjort resultat på denna matchen.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

8) Djurgårdens IF – AIK

Martin: Hade tränare Högmo fått leda Djurgården från omgång 1 så tror jag banne mig att man krigat i toppen. AIK verkar ha fått nervproblem inför en ev guldstrid och efter gårdagens förlust mot Göteborg så får nog Alms pågar sikta in sig på att bevaka den eftertraktade 4:e platsen. AIK borde vinna denna matchen men precis som i skåne så är derby alltid ett derby. Om matchen spelas klart så står Djurgården som slutsegrare.
Slutresultat: 3-2

Samone: Djurgården har vuxit senaste tiden och känns starka. Gårdagens förlust för AIK kommer svida länge.
Slutresultat: 4-1

Martin Klinteberg BBL

Samone Falkman BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*