AOH tippar Allsvenskan – Omg. 24

Omgång 24 drar igång i eftermiddag. Redan nu kan ni få veta hur det slutar genom att läsa Björn Velanders & Bjarki Tordarsons profetior.

AOH Tioppar

1) Östers IF – Halmstads BK

Björn: Båda lagen kämpar föratt slippa kvala sig kvar. Gubbarna på jobbet tror det blir svårt. Det brukar vara svårt mot Öster. Sist jag frågade gubbarna så hade de fel. Det tror jag de har nu med

Slutresultat: 1-2

Bjarki: Båda lagen förlorade sist. Öster med 0-4 och HBK med 0-1. Öster har hemmaplan och jag känner mig ganska säker på att de kan besegra HBK på hemmaplan.

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

2) Kalmar FF – Gefle IF FF

Björn: Gefle kan inte vara rikigt säkra på säkrat kontrakt än. Kalmar ligger i mitten och har inte så mycket att spela för, men jag tror att Smålänningarna vinner och ger Gefle en biljett in i sträckstriden.

Slutresultat: 1-0

Bjarki: En match som på pappret är en given hemmaseger samtidigt då är GIF fruktansvärt oförutsägbara. Därför blir det bortaseger.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

3) Mjällby AIF – IF Elfsborg

Björn: Mjällby är starka hemma. Elfsborg fick sig en lektion i fotboll häromdagen. De blev uppsnurrade och jag tror inte det har slutat snurra i deras huvuden än, vilket bäddar för Mjällbyvinst.

Slutresultat: 3-1

Bjarki: Elfsborg suger i årets upplaga av Allsvenskan. Dessutom så bevisar de även att de suger i EL. Mjällby kommer att vinna med hjälp av sina minkar.

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

4) IF Brommapojkarna – BK Häcken

Björn: Häcken Springer hem detta och skickar BP allt närmare  Superettan. De som gillar gräs jublar.

Slutresultat: 0-2

Bjarki: Häcken… Detta häcken alltså… De kan baske mig vinna även denna match. Trots att de sällan vinner många matcher på raken. BP har inget att komma med.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

5) IFK Norrköping – Malmö FF

Björn: Norrköping har inte så mycket att spela för egentligen. Kontraket är säkrat. Men jag är säker på att Janne Andersson fortfarande förbannad för att Malmö snuvade HBK på guldet -04 och gör allt för att förstöra för Malmö i guldstriden. 

Slutresultat: 1-1

Bjarki: Om jag hade varit IFK så hade jag försökt vinna. MFF är starka trots sin senaste förlust och trots att man sålt Rantie. Hjärtat säger hemmaseger men förnuftet säger bortaseger.

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

6) Djurgårdens IF – Åtvidabergs FF

Björn: Djurgården slog Malmö senast, men frågan är om det inte var Malmö som gjorde en plattmatch. Åtvidaberg kan skrälla.

Slutresultat: 1-3

Bjarki: Kan Djurgårn vinna utan Prijovic? Svaret är: JA! Jawo har sagt att han ska skjuta guldet till HIF, då litar vi på det.

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

7) Helsingborgs IF – Syrianska FC

Björn: Inget snack, endast seger är godkänt. Oavsett hur spelet har sett ut den senaste tiden så ska Syrianska få agera rundingsmärken på Olympia när Skånes Stolthet tar över serieledningen.

Slutresultat: 3-0

Bjarki: Här har HIF 3 poäng som ligger och väntar på att plockas. Hemmaplan, Olympia fyller år, tårta, Syrianska står för motståndet. Ja, alla förutsättningar finns där. Jag föreslår att Lindström/Gashi kör ett “vi-ligger-under-i-halvlek” pepptalk inför matchen så att vi får se en andra halvlek i första halvlek. Lät det komplicerat? Bra.

Slutresultat:  4-0, Som om det vore vårsäsong!

—————————————————–

8) IFK Göteborg – AIK

Björn:
Två lag som verkligen kommit igång även om Göteborg hade det tufft mot Halmstad senast. Men till skillnad från AIK så vann man den matchen. Däremot kommer jag att tippa med hjärtat. Jag hoppas på oavgjort.

Slutresultat: 0-0

Bjarki: Oavgjort tack. Gärna en dötråkig 0-0 där båda lagen borde skämmas över insatserna. Hoppas att det inte blir stökigheter som det blev mellan deras respektive småbröderklubbar.

Slutresultat: 0-0

Björn Velander BBL

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*