Inför: Tvååkers IF – Akademilaget

Foto: Samone Falkman

Idag väntar bortamatch mot Tvååker för de unga killarna i Akademilaget, “Det var ju den första match vi vann i serien, så den glömmer man inte! ” säger tränare Jonas Ohlander.

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Ett poäng med er mot Assyriska senast, vad har ni pratat om i veckan?

Vi var mycket nöjda med att kunna vända ett underläge till ett oavgjort resultat mot ett av seriens bästa lag, kanske det bästa enligt min mening! Vi har också pratat om att vi inte bara kan vara nöjda med att ta poäng mot topplagen utan att det är dags att börja vinna matcher.

Vilka bitar har ni tränat på under veckan? 

Eftersom vi kommer att ha ett nytt centralt mittfält och ett nytt anfallspar har vi jobbat med att hitta rätt där samtidigt som vi har jobbat med samarbetet mellan forwards.

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Nu möter ni Tvååker borta, hur minns du vårmötet mot dem?

Det var ju den första match vi vann i serien, så den glömmer man inte!

Tvååker har varit betydligt bättre i höst och har även tagit in Joakim Sjöhage som forward, vilket gör det till en svår bortamatch. De är ett stabilt div 2 lag som förra året var mycket nära att vinna serien.

Vad kan ni förvänta er när ni kommer upp till deras hemmaplan?

Jag tror att de kommer att sätta hög press på oss och försöka styra spelet på deras hemmaplan. Vi tänker inte anpassa oss utan kommer att försöka vara offensiva i vårt tänk och spela vårt spel.

Vi supportrar hoppas på ett nytt målfyrverkeri.  Foto: Samone Falkman
Vi supportrar hoppas på ett nytt målfyrverkeri.
Foto: Samone Falkman

Hur ser skade- och avstängningslistan ut för er del? 

Tyvärr har vi fått vår lagkapten Måns Ekvall skadad i veckan, så han spelar inte. Anton Kinnander är med U17 landslaget och Mohamed Ramadan är avstängd, så ingen av de spelar heller. Fredrik Widlund har problem med vaden och Yonathan Getachew med ljumskarna, men förhoppningsvis kan de spela.

Om du själv gissar matchens karaktär och dess utgång, hur tror du att det kommer se ut och sluta? 

Även om vi kommer att spela med några nya spelare, så är jag övertygad om att de kommer att göra det jättebra och vi hoppas kunna göra en bra prestation. Vi siktar självklart på att ta tre poäng, men är också fullt medvetna om att det kommer att bli en tuff match och att vi kommer att tvingas till att göra stark insats för att vinna.

*****

Truppen: Linde, Möllestam, Misha, Freij, Widlund, E. Andersson, Agerström, Babier, Getachew, Jovcic, Kronholm, Berisha, Wahlgren, T Svensson, Tönnerberg, Alhabduni, Dahl

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*