AOH tippar Allsvenskan – Omg. 10

Denna omgång blir lite speciell. Matchen mellan BP och Mjällby som spelas ikväll är från den 11:e omgången, så därför är det 9 matcher i tipset nedan. Det kan komma förändringar i tipsen på Mjällbys och BPs andra match för omgången beroende på om det blir skador eller så i mötet i kväll. Men nog nu, Bjarki Tordarson och Martin Klinteberg är era guider till denna omgång. 

AOH Tippar (2)AOH

Mer speltips: Vi samarbetar med Spelbloggare.se. Där hittar ni mängder av speltips och rekar varje dag.

1) IFK Norrköping – Falkenbergs FF

Bjarki: Norrköping kommer att vinna denna. Godsways mål i slutminuterna mot DIF kommer inte att ha någon betydelse här. Norrköping tar ner dem på marken igen.

Slutresultat: 2-0

Martin: Att Norrköping inte kunde stå emot Kalmar må så vara men på Idrottsparken skall man ändå lyckas ta tre poäng mot nykomlingen. Falkenberg, å andra sidan, visade att dom inte blir några strykpojkar. Segern mot Djurgården imponerade men här blir hemmaplan avgörande

Slutresultat: 2-1

—————————————————–

2) AIK – IF Elfsborg

Bjarki: AIK vinner mot ett halvhjärtat Elfsborg som har full fokus på Cupfinalen mot HIF.

Slutresultat: 3-1

Martin: AIK lyckades , med nöd och näppe, slå både HIF och Mjällby med uddamålet. Känns som att Stockholmarna ännu inte hittat rytmen i sitt spel. Elfsborg räknade jag bort redan innan säsongen men laget växer för varje omgång. Här inkasserar gnaget sin tredje hemmaförlust för säsongen.

Slutresultat: 0-2

—————————————————–

3) IF Brommapojkarna – Mjällby AIF (Denna match tillhör omgång 11)

Bjarki: Jag tror att många lag underskattar BP i år. Mjällby känns inte heller så väldigt heta (i år heller). En vinst för hemmalaget!

Slutresultat: 2-1

Martin: BP visade mot HIF att man är starka på hemmaplan. Nu är kanske inte helsingborgarna något riktmärke gällande form men jag gillade vad jag såg från de randiga. Mjällby verkar inte alls hitta spelat och får nog ställa in sig på en tuff säsong som, i värsta fall, kan sluta med degradering.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

4) Halmstads BK – IF Brommapojkarna

Bjarki:  Här kommer förlusten som kommer att sporra BP till att vinna sin nästa match. Landsmännen Baldvin och Kristinn kommer att göra ett av målen, om inte fler.

Slutresultat: 2-1

Martin: På bortaplan är HBK usla men på Örjansvall känner man sig trygga. I egenskap av just hemmaplan samt att BP matchar hårt så tror jag att Hallänningarna hittar vinnarspåret igen.

Slutresultat: 1-0

—————————————————–

5) Örebro SK – Gefle IF

Bjarki:  Gefle IF går inte direkt som tåget men kommer att få med sig en poäng här i alla fall.

Slutresultat: 2-2

Martin: Omgångens svåraste tips. Vill gärna säga Örebro då PeO fått laget att spela en spännande fotboll. Dock vet man aldrig var man har Gefle. Tre oavgjorda och en förlust på bortaplan visar att laget har en förmåga att överraska.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

6) BK Häcken – Kalmar FF

Bjarki:  Häcken kommer inte att ha några större problem. Jag vet inte om jag behöver säga mer än så

Slutresultat: 3-1

Simon: Hade någon sagt att detta skulle bli ett toppmöte innan säsongen så hade jag nog skrattat. Efter nio omgångar så vet vi att både Kalmar och Häcken är i bra form. Dock har jag en förkärlek för Hasse Eklund och därför tippar jag mer med hjärta än med hjärna – eller?

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

7) Helsingborgs IF – Åtvidabergs FF

Bjarki:  Tippar alltid med hjärtat när det kommer till HIF. ÅFF kommer dock att nyttja det faktum att HIF precis kommit från en Cupfinalmatch. Trots det kommer HIFs ungdom att stå emot och vinna.

Slutresultat: 3-0

Martin: Annat än seger för HIF finns inte. I matcherna mot AIK och MFF imponerade Roars gäng ändå spelmässigt medan matchen mot BP (trots seger) var under all kritik! Antagligen får HIF även klara sig utan Accam och vem som då skall göra målen förblir ett mysterie. Vid seger går vi dessutom om ÅFF och det borde vara en tillräcklig morot!

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

8) Djugårdens IF – IFK Göteborg

Bjarki: DIF kommer från en pinsam förlust och kommer att ge järnet för att tvätta bort smutsen från den matchen. IFK är inte ett lag man bara tvålar till rakt uppochner. Gula kort och mål kommer denna matchen att bli ihågkommen för

Slutresultat: 2-3

Martin: DIF förlorade på övertid mot Falkenberg och Göteborg vann med uddamålet mot Örebro. Jag tror att detta blir omgångens mest underhållande match med mycket må, delade poäng  och två självmål av May Mahlangu.

Slutresultat: 2-2

—————————————————–

9) Mjällby AIF – Malmö FF

Bjarki:  Mjällby är lika trötta som MFF är pigga. Efter succéartade hemvändare kommer det himmelsblåa tåget att köra över minkfarmarna. Jag skiter i vad jag skrev här och tippar med hjärtat.

Slutresultat: 2-1

Martin: Jag tror att ni förstår att jag INTE tippar med hjärnan. Efter en stark inledning har ändå mff börjat vackla. Man vinner sina matcher men övertygar inte. Mjällby säljer sig dyrt och räddar en poäng mot serieledarna.

Slutresultat: 1-1

 

Bjarki Tordarson BBL

Martin Klinteberg BBL

2 kommentarer

  1. Jag har ju bara uppgifter från Helsingborgs Dagblad att gå på men enligt deras rapportering så missar han tre matcher innan VM, på grund av Ghanas VM-läger. Och det är ju bara tre matcher kvar i Allsvenskan innan VM-uppehållet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*