Accam satsar mot VM

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam firar ett av sina många mål under tiden i HIF Foto: Bjarki Tordarson

Det är en dröm att få spela i landslaget och att få chansen att vara med i VM. Du måste ta chansen om du vill spela VM, jag hoppas att jag tar den.

Foto: Bjarki Tordarson
Hur länge får HIF behålla Accam?
Foto: Bjarki Tordarson

Orden är Davis Accams och den snabbe mittfältaren har medvind just nu. Han har tagit sig upp i delad skytteligaledning och in i den 26 man stora truppen som Ghana har tagit ut inför VM. Under de närmaste veckorna ska den truppen bantas ner med tre namn. Om Accam klarar gallringen innebär det minst närmare en halv miljon i intäkter för HIF då man får knappt 20000 kr om dagen från Internationella Fotbollsförbundet från 14 dagar innan VM och sen så länge som Ghana håller sig kvar i turneringen. Men det betyder också att Accam missar de tre sista matcherna innan VM då Ghanas VM-samling drar igång.

Cupfinalen kan med andra ord bli det sista vi ser av Accam i HIF-tröjan. I början av juni börjar dessutom transferfönsterna öppna på olika håll i Europa. Frågan är om någon av klubbarna som får börja värva tidigt vågar vänta tills Accam eventuellt har spelat VM? Prislappen kan ju gå upp. En annan fråga är ju om HIF har is i magen och vågar vänta på ett bättre bud? Det kan ju bli så att David Accam blir petad från VM truppen eller får sitta på bänken.

Klubben bekräftar att det finns utländska klubbar som kommer och tittar på honom men att det ännu inte finns några konkreta bud. Accam själv koncentrerar sig på det som ligger närmast. “Jag vill inte se för mycket framåt. Då tappar man koncentrationen. Jag har kontrakt med HIF fram till 2016. Det är bara att vänta och se vad som händer.” säger han till Helsingborgs Dagblad men medger att han är redo för att ta steget vidare i fotbollskarriären.

“Jag är rädd att cupfinalen är sista gången jag ser honom överhuvudtaget.” säger Roar till HD och fortsätter “Men han har många månader kvar på sitt kontrakt, så om någon vill ha honom måste de hosta upp lite cash. Jag önskar inte att han lämnar, men vi vet vår plats i näringskedjan.”

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Apropå “näringskedja” och när en ev. affär kring David kan bli aktuell, är det nog inte omöjligt att det också kan dröja ett tag till efter VM. Dels för det internationella transferfönstret är öppet en bit in i augusti och dels för att vissa klubbar är beroende av sin position i näringskedjan för att kunna göra affärer: om t.ex. en holländsk klubb skulle vara intresserad måste den först troligen vänta in en försäljning av en av deras spelare till en större klubb, som i sin tur måste betala ut pengarna i den affären, för att en ev. affär med HIF & Accam kan bli aktuell.

    Och detta kan sägas gälla ganska många klubbar från olika ligor om inte det skulle bli aktuellt med ett bud från någon av klubbarna övre halvan av de stora ligorna, eller från en liga med stark ekonomi även utan stora Tv-avtal som t.ex. Ryska ligan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*