AOH summerar omgång 19

HIF ångar på och har nu 12 poäng ner till fjärdeplatsen. I botten tog Värnamo tre viktiga poäng och lämnade därmed över sistaplatsen till Gefle

Årsbästanoteringen 4322 åskådare hade tagit sig till Falcon Alkoholfri Arena och fick se Falkenberg studsade tillbaka direkt efter förlusten mot IK Frej Täby i den förra omgången. Under fredagskvällen såg Robin Östlinds mål till att FFF besegrade Halmstads BK med 1-0. Därmed klev Falkenberg upp i tillfällig serieledning

AFC Eskilstuna och Jönköpings Södra såg länge ut att spela 0-0 mot varandra, för andra gången den här säsongen, men Samuel Nnamanis sena nickmål, i den 93:e minuten, gör att AFC Eskilstuna hänger med i tabelltoppen.

På Gamla Ullevi tog Gais emot Varberg inför 1903 åskådare. Inget av lagen har vunnit efter sommaruppehållet och det avspeglades i oförmågan att göra mål. I andra halvlek fick dock Varberg upp farten och kunde vinna matchen, med 0-2, efter mål av Albert Ejupi och Joel Palmqvist

På Olympia vankades det Skånederby när HIF tog emot Landskrona BoIS. Trots en hyfsat jämn första halvlek så visade HIF varför de är i serieledning och BoIS håller till i bottenskiktet. Andri Bjarnasons nionde mål och Rasmus Jönssons tredje säkrade tre poäng till Helsingborg och slutresultatet fastställdes till 2-0

En halvtimme in i mötet mellan Degerfors och Norrby tog bortalaget ledningen vilket även stod sig halvleken ut. I andra halvlek tog sig dock Degerfors samman och lyckades såväl kvittera som sätta dit ett segermål. Det dröjde dock till den 92:a minuten innan Erik Björndahl nickade in 2-1 som gav tre poäng till Degerfors

Christian Koukaou och Marcus Astvald såg, med sina mål, till att Brage kunde ta en viktig seger i bortamatchen mot Gefle. Hemmalaget rasar nu ner till sistaplatsen och fick dessutom avsluta matchen med 10 man efter att Jesper Floren visats ut slutet av matchen

Öster klev upp på en femteplats efter 2-0 hemma mot Frej Täby. Det satt dock långt ingen då hemmalagets mål föll i minut 86 och 87.

Trots en man mindre lyckades Värnamo plocka full pott i hemmamötet mot Örgryte. Segermålet kom i den 92:a minuten när Alex Anchinioti Jönsson hittade fram till Pär Cederqvist. Anfallaren gjorde inget misstag utan kunde sätta 2-1 och Värnamo lämnade därmed sistaplatsen