Gustafsson till Hajduk

200920 IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Malmö FF den 20 september 2020 i Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / COP 102 / PH0019

Jens Gustafsson har varit ett hett tränarnamn på marknaden. Nu är han klar för en ny klubb. 42-åringen tar över det kroatiska laget Hajduk Split.

Moderklubben heter Helsingborgs IF men det är inte som spelare Jens Gustafsson gjort sig ett namn. Fotbollsskorna hamnade på hyllan 2009, efter spel i Brage och Falkenberg, och istället inleddes en lyckosam tränarkarriär

Mellan 2016-2020 ledde Gustafsson IFK Norrköping i allsvenskan. I december 2020 stod det klart att han lämnar klubben och sedan dess har det förekommit spekulationer om att andra allsvenska klubbar varit intresserade av honom.

Men flyttlasset går nu utrikes. Det klassiska kroatiska laget Hajduk Split har presenterat Gustafsson som sin nya huvudtränare. Han efterträder italienaren Paolo Tramezzani.

I klubben finns sedan tidigare den förre HIFaren, landslagsmeriterade mittfältaren, Alexander Kacaniklic som anslöt till klubben från Hammarby tidigare i år.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*