Ännu ett tillskott i HIFs tränarstab – Tengryd till TFF

Östers förre fystränare, Rickard Engström, ansluter till HIF Foto: Joachim Aronsson / Idrottsfoto.com / BILDBYRÅN

För någon vecka sedan lämnade “inlånade” Niklas Egnell HIF. Därmed saknades det en tränare med huvudfokusen på fysdelen. Detta råder nu klubben bot på genom att hämta in Rickard Engström från Östers IF

31-årige Rickard Engström innehar UEFA B-diplom och en master i idrottsvetenskap med specialisering på matchanalys och träningsmetodik. Han inledde sin fotbollstränarkarriär med en praktikperiod hos KIF Örebro. Därefter har han varit fysansvarig i BK Forward och även assisterande tränare för klubbens U21-lag.

Hans senaste uppdrag var i Östers IF där han först var assisterande tränare för U17-laget innan han för två år sedan blev en del av A-lagets ledarstab som fystränare. Nu är han klar för HIF.

– Det känns helt fantastiskt och det har det gjort sedan första kontakten. Genom samtalen med Olof [Mellberg] har jag känt av entusiasmen som finns i och runt tränarteamet som jag ser verkligen fram emot att få vara en del av. Att bo och verka i en fin stad som Helsingborg är också något jag ser fram emot. Jag är jättestolt över att få förtroendet och redo för en kul utmaning, säger Rickard.

– Jag har fått ett mycket positivt intryck av Rickard och ser fram emot att börja jobba tillsammans, säger huvudtränare Olof Mellberg.

Samtidigt så presenterar Trelleborgs FF sin tränartrojka inför 2020 och där finns bla HIFs förre assisterande, Alexander Tengryd, med. Hans roll blir, i Superettan-laget, samma som i HIF dvs assisterande i A-laget.

Välkommen till HIF, Rickard, och lycka till i TFF säger vi till Alexander

AOH drivs, i stor utsträckning,  på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*