Andreas Linde har gjort sin sista match i Molde

180609 Andreas Christopher Linde of Molde during the Eliteserien match between Kristiansund and Molde on June 9, 2018 in Kristiansund.

Andreas Linde tog stegen upp genom HIF:s akademi till a-laget, men lämnade sedan klubben för att gå till norska Molde FK 2015. Nu har målvakten gjort sin sista match i det norska laget.

Linde kom till HIF:s akademi som 15-åring efter att ha lämnat Rydebäcks IF, och tog sig som 18-åring sedan även upp till HIF:s a-lag. Det blev dock bara tre matcher i Helsingborgs IF, innan Linde som 22-åring lämnade Skånes Stolthet för Molde. Där har målvakten blivit kvar sedan dess.

Under årets säsong har Molde, utöver kvalspel till UEFA Conference League, tagit en andraplats i den norska högstadivisionen, återigen bakom det historiska succélaget Bodö/Glimt som vann serien för andra året i rad. Sista matchen spelades under söndagen, med Linde i mål i sedvanlig ordning, och slutade med en 2-1-seger för Molde borta mot Haugesund.

Med det tackar Andreas Linde för sig. Målvakten lämnar Molde vid årsskiftet efter hela sex år och 176 matcher. I Norge har det blivit ett ligaguld samt en mängd europaspel för Andreas Linde och hans lagkamrater. Bland annat stod Linde för två historiska insatser i dubbelmötet med tyska Hoffenheim, när hans lag tog sig hela vägen till åttondelsfinalen av förra säsongens UEFA Europa League-turnering.

Var det bär av härnäst är oklart, men med de meriter och kvalitéer som Linde besitter lär det finnas många klubbar som är intresserade av att värva 28-åringen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*