Andreas Linde med historisk insats

180609 Andreas Christopher Linde of Molde during the Eliteserien match between Kristiansund and Molde on June 9, 2018 in Kristiansund.

Andreas Linde lämnade Helsingborg i 2015 för att gå till norska Molde FK. Den 1,96 meter långa målvakten har så här långt haft en enastående karriär i Norge, och i kväll stod han för ännu en makalös insats när hans lag mötte Hoffenheim i Europa League.

Numera 27-åriga Andreas Linde är ordinarie målvakt i Molde FK, och spelade en avgörande roll när laget tog sig till årets upplaga av Europa League och därefter även avancerade från gruppspelet efter en andraplats i gruppen. Tyska Hoffenheim var Moldes motståndare i sextondelsfinalen av Europa League. Det första mötet, med Molde som hemmalag, slutade 3-3 efter en jätteinsats från Linde som gjorde hela nio räddningar varav en på straff. Med det resultatet i bagaget väntade sedan en tuff uppgift i bortamötet som ägde rum igår kväll.

Andreas Linde startade som vanligt när Molde stod öga mot öga med tyska Hoffenheim i Sinsheim. Matchen inleddes positivt av Molde som redan i den 19:e matchminuten kunde ta ledningen efter mål av Eirik Andersen, på framspelning av ex-MFF:aren Magnus Eikrem. Man kunde sedan hålla undan under resten av första halvlek trots totaldominans av Hoffenheim, och med det 1-0-resultatet skulle Molde gå vidare.

Andra halvlek tedde sig på ungefär samma sätt som den första med stort övertag i både bollinnehav och målchanser för Hoffenheim, som över hela matchen förmådde hela 73% bollinnehav och 27 skott. Molde lyckades dock, mycket tack vare Linde och hans fantastiska målvaktspel, hålla ut och när chansen väl kom på stopptid så var Eirik Andersen framme igen och satte 2-0.

Triumfen var ett faktum för det norska laget som fortsätter skriva historia, och därmed är vidare till åttondelsfinalen av Europa League. Andreas Linde storspelade återigen med hela nio (!) räddningar, vilket till mångt och mycket var den största anledningen att Molde kunde chocka fotbollsvärlden denna kväll.

Vi på AOH gratulerar Andreas Linde och Molde FK till denna makalösa bedrift!

AOH drivs, sedan 2009, på ideell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*