Allt om HIF möter tränaren Robin Stolt från U17 laget

Till varje ungdomslag krävs det flera tränare, man har en huvudansvarig för årskullen och till hjälp har denne ett par hjälptränare/assisterande. En av de som hjälper Ulrik Jansson i U17 -laget är 21 åriga Landskrona-sonen Robin Stolt, han brinner för sporten och har tidigare själv spelat, men efter andra knäskadan kom beslutet att satsa på en roll som tränare istället. Allt om HIF träffade Robin uppe i  logerna på Olympia och pratade lite mer om hans roll i laget och klubben.

Robin, kan du inte först och främst berätta vem personen Robin Stolt är?

Jag är 21 år gammal, född, uppvuxen och bosatt i Landskrona. På fritiden så umgås man mycket med vänner, har nyss avslutat två års studier på idrottsledarlinjen i Eslöv.

Hur ser din egen fotbollsbakgrund ut? 

Började spela fotboll i IK Wormo som fyra åring. Spelade där hela karriären, fram till jag fick en knäskada som sjutton åring. Skadan tog ett år att rehabilitera, men sen flög jag på en ny skada och det fick mig att sluta vid nitton års ålder.

Vad fick dig till att bli tränare i Helsingborgs IF? 

En kille som jag känner var tränare här innan, Alexander Vikner, han meddelade att där fanns en vakant plats i laget och frågade om jag var intresserad. 

Vilken roll har du i tränarteamet och vad har du för uppgifter? Robin Stolt Assisterande tränare för U-17

Jag är tillsammans med en annan kille som heter Martin assisterande åt Ulrik Jansson i U17 truppen. Jag håller mycket i uppvärmning och så på träningar och matcher. 

Vad är dina ambitioner med ledarskapet?

Det är att ta ett större steg som tränare där man har mer ansvar och får lov att hålla i hela träningar. 

Har du varit med om några utgallringar? Hur tar man isåfall upp det med spelarna på ett bra konstruktivt vis? 

Man talar hela tiden med spelarna, under hela året, det går ju inte att säg ena dagen att det går jättebra för att två dagar senare gallra ut dem. Därför har man en viss framförhållning även som spelare och man får feedback hela tiden på vad man måste göra bättre. I U17 så är föräldrarna inte med, där talar man med spelarna direkt och det är viktigt för dem då de även ska utvecklas som människor när de är här. 

Hur ofta har ni kontakt med föräldrar till spelarna? Robin Stolt Assisterande tränare för U-17

Så lite så möjligt, vi försöker ha all kontakt med spelarna för det är viktigt att de lär sig att ta ansvar själva när de är här.

Vad tycker du är styrkorna för ungdomsverksamheten i HIF?

Där finns en röd tråd, man har bra tränare i alla lag och alla dessa tränarna har en bra dialog med varandra. 

Slutligen, till alla ungdomsspelare som drömmer om att bli proffs, vad är dina tips till dem?

Ta tillvara på alla träningstillfällen som ni har med ert lag och era tränare, visa att ni alltid vill lära och lyssna på de råd som ger er. Titta på A-laget och se vad de gör för att vara bra, de har gått samma väg som ni vill gå och de har lyckats.

bbl_jimmy_fors

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*