Storseger för HIF Akademin

Efter en kämpig inledning på höstsäsongen med två uddamålsförluster och en 2-2 tillställning mot Tenhult så lossnade rejält för Akademin i kvällens match mot Dalstorp. Nyuttagne U17 landslagsanfallaren, Anton Kinnander, hann göra både 1-0 och 2-0 innan matchuret visade på 12 minuter och med 20 minuter kvar fastställde Mike Babier slutresultatet till 3-0.

Tog ett snack med Akademins tränare, Jonas Ohlander, direkt efter slutsignalen för att höra hur hans tankar gick efter storsegern.

Foto Samone Falkman
Foto Samone Falkman

Anton Kinnander både gav er ledningen och utökade den tidigt i första halvleken. Hur kändes det?

–          Både jättekul och, inte minst, skönt för Anton. Trots att han spelat bra i de senaste matcherna så har han inte fått utdelning. Vi hade ett snack om det i veckan och kom överens om att det bara var att jobba på. Det är viktigt att ha anfallare som gör mål. I förra veckan var det Mohammed Ramadan som gjorde två och nu Anton. Han har verkligen tagit ett stort kliv i sin utveckling, löper bra och nu kommer även målen.

 

Var han extra taggad efter uttagningen till landslaget eller var det en vanlig dag på jobbet för honom?

 –          Anton har varit bra länge och diskussionerna kring landslaget har funnits där en tid. Klart att han var lite extra taggad idag men jag är övertygad om att denna formen kommer att hålla i sig. Det handlar om att göra ett bra jobb på varje träning och i varje match – inte bara en gång i halvåret! Som jag sa innan – Anton har tagit stora steg i sin utveckling och är väl värd en chans i U17 landslaget.

Kvällens matchhjälte Foto: Bjarki Tordarson
Kvällens matchhjälte
Foto: Bjarki Tordarson

 

Ni har haft en tuff inledning på höstsäsongen. Var detta den sk islossningen?

 –          Det vet man ju inte? Gruppen har samlat ihop sig under veckan och visat beslutsamhet i både inställning och träning. Det kändes som att hela gänget var taggade inför matchen idag och hade klart för sig vad vi behövde göra. Att inte bara snacka om det utan verkligen genomföra det vi bestämt oss för och det gör vi fullt ut idag! Vi visar hur bra vi egentligen är. Det var inte bara viktigt att ta tre poäng idag utan även spela ett spel som visar att vi kan klara oss bra i denna serien. Islossning eller inte – det vet jag inte men vi spelade väldigt bra idag i alla fall!

 

Någon mer, utöver Anton, som du vill lyfta fram efter kvällens storvinst?

–          Jag tycker att många gör det bra. Som jag sa innan så är det hela gruppen som samlar ihop sig. Allt från de som startat till de som kommer in och, givetvis, även dom som sitter på läktaren. Ingen faller ur ramen utan alla peppar och stöttar varandra så man kan summera det som en riktig laginsats.

 

1-0 Kinnander 3min
2-0 Kinnander 12 min
3-0 Babier 68 min

Samone Falkman
Samone Falkman

Samone Falkman BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*