Freij återvänder till Helsingborgs IF

Foto: Lars Edsheim

Under vårsäsongen har Mattias Freij varit utlånad till Lunds BK i division ett, nu återvänder han till Helsingborgs IF och Akademilaget.

*****

Förhoppningen med utlåningen var att den 19åriga talangen skulle få möjlighet att spela A-lags fotboll på en hög nivå och utvecklas till den fotbollsspelare man från föreningen sen länge hade hoppats att han skulle blomma ut till.

I Lund fick han chansen under inledningen av vårsäsongen och spelade totalt tio matcher (två inhopp) men efter en knackig inledning där laget släppte in många mål kastade man om i startelvan. Sen dess har Freij fått infinna sig i att ta en plats på avbytarbänken och nu väljer han istället att vända hem till Helsingborgs IF och Akademilaget.

Skälet är givetvis speltid, någonting han är beroende av om han skall visa upp sina färdigheter och förhoppningsvis spela till sig en förlängning av det utgående kontraktet han sitter på. Om klubben kommer att erbjuda honom ett kontrakt eller inte får hösten utvisa, mittbackar har man som bekant gott om.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*