Alexander Farnerud “- Det finns inte i min tanke att sluta. Jag vet vad jag kan och vad jag orkar”

190309 Helsingborgs Alexander Farnerud under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Moutier den 9 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

I en intervju med FotbollDirekt berättar Farnerud om planerna för framtiden, “provträningen” med SG Grossaspach  – och besvikelsen att HIF inte ville satsa på honom.
– Jag har svårt att förstå deras beslut, men jag är inte på väg att sluta och känner att jag ännu håller allsvensk toppklass

Efter förra säsongen valde HIF att rensa rejält bland truppens åldermän. En av spelarna som inte fick förnyat förtroende var 35-årige Alexander Farnerud. I en intervju med FotbollDirekt berättar han om besvikelsen, att HIF valde bort honom, och ambitionen att fortsätta spela fotboll på högsta nivå. Frågan är bara vilken klubb som nappar med tanke på åldern samt att Farnerud gått mycket skadad under de senaste säsongerna. Bla har den förre HIFaren återhämtat sig från två korsbandsskador. Något som dock inte hämmar honom överhuvudtaget

– Jag har haft två korsbandsskador men idag har jag inga som helst problem och har stor motivation för att spela en sista gång igen på hög nivå. Kroppen känns perfekt. Varför ska jag sluta när motivation finns och man känner att man håller hög klass?

Att Farnerud är besviken på att det inte blev en fortsättning, i HIF, är något han inte hymlar med

– Jag var nöjd med min prestation i HIF. Mina “stats” var bra och jag tror alla såg att jag bidrog med mycket under ett svårt år. Tråkigt att de inte kunde se det. Jag blev överraskad av Olof Mellbergs beslut. Jag kände ju att jag hade mycket att bidra med.
– Han ville uppenbarligen inte ha mig, men jag vet vad jag kan och det vill jag visa

190819 Helsingborgs Alexander Farnerud och IFK Göteborgs August Erlingmark under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Malmö FF den 19 augusti 2019 i Helsingborg.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35638

Samtidigt passar mittfältaren på att reda ut hur det var nu var med “provspelet” för SG Grossaspach i tyska division 3…

– Jag gjorde en träning efter ett uppehåll på två månader efter allsvenskans slut och jag fick frågan direkt efter den träningen om en träningsmatch. Dock var det ett missförstånd att det handlade om ett provspel. Totalt felaktigt. Det var en kontakt som gav mig möjlighet att hålla i gång. Jag förklarade att jag behövde det.
– Jag tänkte, varför inte eftersom jag hade inte hade spelat sedan det allsvenska slutet i november. Ja jag spelade i 45 minuter men det var ju aldrig aktuellt för mig där. När jag insåg att klubben trodde att jag ville provspela så ville jag inte gå i polemik. Jag behöver inte det.

– De blev överraskade av att en så meriterad spelare som jag höll till där och det blev uppmärksamhet. Nej, jag kände aldrig att jag ville bemöta det. Jag ville hålla formen precis som jag gjorde därefter i en lokal klubb i Stuttgart

Och när frågan om den fortsatta karriären berörs är Farnerud tydlig

– Varför ska jag sluta när motivation finns och man känner att man håller hög klass?

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*