Förväntan och framtidstro inför 2020

Olof Mellberg Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35658

Säsongen avslutades med en ganska intetsägande insats mot ett Elfsborg i en match som på pappret betydde väldigt lite. Men vad gör det? Vi kommer ur denna säsong med en uppnådd målsättning och med hopp om en ljus fotbollsframtid 2020. 

Målet inför säsongen var som ni alla vet ganska enkelt formulerat: Vi ska vara ett allsvenskt lag även 2020. Efter en säsong som när jag blickar tillbaka på den ser känns väldigt lång och stundtals ganska mörk är det med det ändå med en känsla av glädje och med ett framtidshopp jag minns tillbaka på den. Vi uppnådde vårt mål. Visst det har varit en säsong och en resa som inte direkt varit smärtfri eller lugn men å andra sidan, när är det någonsin smärtfritt och lugnt att hålla på denna klubb?

Vi har haft fyra olika tränare, Pär Hansson har lagt av, vi har åkt ur cupen och allting kulminerande väl egentligen under där veckan i somras när det kändes som att någon hade skrivit en science fiction-roman. Jag menar under tiden trodde man väl bara “detta kan inte vara sant?”. Det har rapporterats om problem uppe på kontoret på Olympia och innan laget säkrade kontraktet var vi rejält indragna i bottenstriden. Men, vi tog också viktiga säsongsavgörande segrar mot Östersund, AFC Eskilstuna och Kalmar och det har tillkommit ett par intressanta rekryteringar.

Pär Hansson är en av de spelarna som lämnat klubben inför 2020 Foto:Johan Lilja

Det är alltså med en framtidstro som jag går in i vintermörkret och den långa väntan inför säsongen 2020. Jag är otroligt spänd på att se vad Olof Mellberg kan göra med laget 2020 och jag tycker det ska bli väldigt intressant att få följa Adil Kizils arbete i klubben. Det känns som att klubben har stakat ut en ny riktning och det kan bli något otroligt bra av detta och visst finns där mängder av svar, avseende spelatruppen som också skapar en viss nyfikenhet…

Förlänger man med Sjöberg? Köper man loss Bancé? Optionerna på Holger, Liverstam och Farnerud? Vad händer med Mbo? Hur resonerar man kring Almeida? Lånen på Benyu och Matthews? Mikkelsen? Nu tror jag att vissa av dessa spelare förlänger men det finns en chans att flertalet spelare alltså lämnar.

Ibrahim Bance har imponerat och blir spännande att följa
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Av de namnen nämnda ovan tycker jag det ska ligga en prioritering i att förlänga med Sjöberg och Bancé, två spelare som är unga och där jag tycker den senare har uppvisat fina kvaliteter. Om jag inte missminner mig ligger han till exempel bakom 1-0-målet med Sundsvall med en fin aktion. Jag tror att en föryngring av den trupp vi har nu är absolut nödvändig vilket innebär att några av äldre spelarna nämnda ovan bör försvinna men samtidigt tror jag en mix av äldre och yngre är att föredra. Den balans vi haft i truppen denna säsong har lutat åt det äldre allt för mycket.

Så det är med en längtan och ett framtidshopp som jag går in i det fotbollslösa mörker som nu väntar oss.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*