Akademi HIF:s trupp är spikad

Akademi HIF:s spelartrupp är nu klar. Laget består av talanger förstärkt med rutin från HIF:s egna led.

Nästa vecka är det premiär i division 2 Västra Götaland för Akademi HIF. Laget har är nu ihopsatt och består till stora delar av HIF:s talanger från U19-laget.
Det är ett väldigt bra steg för dem att spela tävlingsfotboll i division två. Därefter har vi förstärkt laget med Rabie Salem, Miodrag Cvetkovic och Eliott Sorin, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till hif.se.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

31-årige Rabie Salem var själv en av HIF-talangerna för många år sedan. Idag är han 31 år och har bland annat erfarenhet av spel i Superettan med Åtvidabergs FF (2006) och landslagsfotboll med Palestina. Han kommer närmast från Ramlösa Södra FF där han varit verksam som spelare i ett par år.
Rabie Salem blir lite av en pappa i laget och kommer att bidra med sin erfarenhet. Han kommer att jobba tätt ihop med tränarna. “Mischa” (Miodrag Cvetkovic) har också spelat i Ramlösa Södra och i Serbiens högsta serie. Han är en rutinerad mittback som även kommer att bidra med erfarenhet, fortsätter Jesper.

I dagarna blev det även klart att franske juniorlandslagsspelaren Eliott Sorin förstärker Akademi HIF. Sorin är 20 år och kommer från Rennes akademi i Frankrike. En klubb som Erik Edman för övrigt har representerat.
Eliott blir spännande att se. En spelare som varit i Rennes akademi, bevisligen en av Frankrikes bästa. Det ska bli spännande att se hur han står sig mot våra egna ungdomar, säger Jesper Jansson.

Akademi HIF får också förstärkning från HIF:s A-trupp i form av Mohamed Ramadan.
Det är viktigt att han får kontinuerlig matchträning under våren. Han tränar med A-laget och kommer få matcher både i division två och i U21. Han har inte haft så mycket matcher under de sista året på grund av både skador och utlåning.

Tanken med Akademi HIF är att lyfta fram talangerna.
Vi vill ge våra talanger matchning mot seniorer samtidigt som de får möjligheten till bra träning, säger HIF:s sportchef och utvecklar:
– Det ska bli spännande att se våra yngre killar i en sådan här miljö. Killar som till exempel Calle Johansson, Anton Kinnander, Fredrik Widlund, Yonathan Getachew (från U17), Måns Ekwall som redan varit med på träningsläger med A-laget och målvakten Måns Lagmark.

Akademi_HIFTruppen i sin helhet:

Målvakter:
Måns Lagmark (HIF U19)
Ludvig Rhodin (HIF U19)

Försvarare:  
Jonas Mahmoud (HIF U19)
Victor Wahlgren (Ramlösa Södra FF)
Mike Babier (ÄFF)
Fredrik Widlund (HIF U19)
Youssef Alhabduni (Ramlösa Södra FF)
Tobias Svensson (Ramlösa Södra FF)
Calle Johansson (HIF U19)
William Möllestam (HIF U19)
Hampus Agerström (HIF U19)
Miodrag Cvetkovic (Malmö City)

Mittfältare:
Måns Ekvall (HIF U19)
Elliot Sorin (Rennes)
Rabie Salem (Ramlösa Södra FF)
Erik Kronholm (HIF U19)
Yonathan Getachew (HIF U17)
Erik Dahl (HIF U19)
Albert Berisha (HIF U19)
Alexander Fioritos (HIF U19)

Anfallare:
Anton Kinnander (HIF U19)
Mohammed Ramadan (HIF A)
Tobias Tönnerberg (HIF U19)
Romario Mabe (HIF U19)

bbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*