Helsingborgs IFs resa i Svenska Cupen har tagit slut

Svenska Cupen har blivit Helsingborgs IF grej. Två år i rad har HIF vunnit den och gick självklart för att bli historiska och ta sitt tredje raka Cup-guld. 2010 vann Helsingborgs IF Svenska Cupen med 1-0 då Rasmus Jönsson blev matchhjälte. 2011 vann man med 3-1 då Santos och May gjorde mål, samt att Christoffer Andersson slog in en straff som såg skrämmande enkel ut. Samma år tar Helsingborgs IF den historiska tripplen. 2013… åker man ut i kvartisfinalen mot ett IFK Göteborg.

Den allsvenska premiären blev succé för både Helsingborgs IF och IFK Göteborg som båda tog tre poäng. Båda lagen vann också på hemmaplan och gjorde tre mål vardera. Dagens kvartsfinal i Svenska Cupen hade därför fantastiska förutsättningar; ett soligt Olympia, grön gräsmatta och två lag i toppform.

Helsingborg kom till match med samma startelva som i den allsvenska premiären med undantag för Adrian Gashi som var är sjuk och Walid Atta som nu är skadefri. IFK Göteborg var däremot laget som tog tag i taktpinnen på HIFs Olympia. HIF agerade svagt till en början och redan efter tre minuter fick IFK Göteborg en hörna som skulle leda till matchen första och enda mål. Hörnan skjuts mot straffområdet där fem Helsingborgare befinner sig. Bollen tar på en HIF:are som går för att nicka undan med misslyckas och bollen hamnar hos Philip Haglund som kan skjuta bollen i mål. 1-0 till IFK efter bara tre minuter spel.

IFK Göteborg skulle fortsätta att dominera den första halvtimmen av matchen innan Helsinborg vaknade och började spela sitt eget spel. Mot slutet av första halvlek har Helsingborg dock bra tryck och David Accam sticker i djupled. Han snurrar upp Göteborgs försvarare och serverar Robin Simovic en boll som Robin inte får rätt på och nickas utanför – matchen hetaste målchans.

HIF fortsatte att sätta hög press i andra halvlek och hade mer press än i första. Helsingborg hade många chanser och framför allt mot slutet då man fick två frisparkar nära straffområdet till sin fördel. Walid Atta skjuter den första som IFKs målvakt John Alvbåge lämnar retur på men ingen HIF:are finns där. Robin Simovic får ta den andra och får därmed chansen att presentera sig i den röd och blåa tröjan men misslyckas.

Helsingborg spelade bäst fotboll men förlorade matchen i startminuterna.
Helsingborg gjorde misstaget att inte gå ut tillräckligt aggressivt och visade inte vems hemmaplan det var. Man förlorade mycket dueller i början av matchen och gav IFK Göteborg ett relativt enkelt mål. Helsingborgs IFs resa i den svenska cupen är här med över. IFK Göteborg går vidare till semifinal i hopp om Europaspel.

Startelva Helsingborgs IF
Pär Hansson.
Christoffer Andersson – Peter Larsson – Walid Atta – Erlend Hanstveit
Loret Sadiku – May Mahlangu
Mattias Lindström – Alejandro Bedoya – David Accam
Robin Simovic

Startelva IFK Göteborg
John Alvbåge
Adam Johansson – Mattias Bjärsmyr – Kjetil Waehler – Mikael Dyrestam
Daniel Sobralense – Philip Haglund – Jacob Johansson – Sam Larsson
David Moberg Karlsson – Tobias Hysén

Mål
0-1 Philip Haglund (3:e minuten)

bbl_victoria_jongard

3 kommentarer

  1. Många passningar blev det men väldigt få chanser. Spela runt straffområdet mot ett bra försvar lär inte hota många lag. Riktigt dåligt, HIF.

  2. Snacka om himmel & helvete: lika dåliga som man var i första var man bra i andra men Alvbåge gjorde dessvärre en jättematch (om än många av avsluten också var rakt på mål) – och inte heller lätt när stora delar av matchen spelade HIF 11 mot 12 då domarens konsekventhet var obefintlig: förutom när det gällde Simovic som han dömde mot hela tiden om än att han ibland hade “blåvitt ryggsäck” modell rygg & midjelås…

  3. Få farliga avslut och oftast skott utifrån. HIF hade mycket svårt att skapa något i straffområdet. I första fanns ingen rörelse och i andra rörde man sig men var alltför uddlösa och Simovic är ung och orutinerad och behöver tid på sig men alternativen är inte så lysande heller. Flera spelare presterade oroväckande dåligt måste jag säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*