Inför Öster-HIF: Fotbollssfeber i Växjö

Då var det dags för HIF att gå in i den andra omgången av Allsvenskan 2013. Match ikväll mot nykomlingen Öster från staden som sägs ha fotbollsfeber; Växjö

hif_logoFör Roar Hansen blir det ett kärt återseende. Som bekant var det Roar Hansen som förde tillbaka anrika Östers IF tillbaka till Allsvenskan förra året.

Jag tycker redan att det finns en annan struktur i Öster, men det finns också saker som jag känner igen. Det är givetvis mycket kopplat till personerna och spelarna. De har faktiskt tre, fyra nyförvärv och tre av dem spelar oftast från start. Så det har blivit ett litet annorlunda spel med Andreas Thomsson, säger HIF:s tränare Roar Hansen till hif.se.

Förra matchen, kvartsfinalen i Svenska Cupen slutade inte riktigt så som varken HIF eller supportrarna hade önskat. Det spelet som HIF visade upp mot Djurgården i premiäromgången, var som bortblåst. Men det är Djurgårdsmatchen som Roar vill att spelarna ska ha med sig till Växjö. Tre mål framåt och nollan bakåt är något som laget tar med sig till Småland inför matchen mot Öster.

I mångt och mycket handlar det om att göra som vi gjorde mot Djurgården och andra halvleken mot Göteborg. Att sätta fart på bollen och att det finns en samhandling i allt det vi gör. Då är vi bra. Vad vi än gör så måste vi göra det kollektivt, så att inte kollektivet Öster blir bättre än kollektivet Helsingborg, säger Roar.

AS_logo_OIFI Växjö råder det fotbollsfeber, om man nu ska förlita sig på smp.se. Öster kommer ställa upp med samma premiärtrupp som mot Brommapojkarna plus Andreas Wihlborg och är heltända inför kvällens möte med Roar Hansens och Kalle Björklunds Helsingborgs IF.

Jag har pratat med Roar och Kalle vid flera tillfällen sedan de lämnade Öster. Roar träffade jag så sent som i torsdags under vår cupmatch, säger Östers lagkapten Denis Velic till smp.se

Men han vill inte hetsa upp förhands-snacket.

Roar och Kalle är två väldigt bra personer och vi hade en bra tid tillsammans i Öster. Vi kommer att hälsa på varandra före matchen, men sedan är det allvar när domaren väl blåser igång.

Östers tränare Andreas Thomsson är lika uppåt. Både Stefan Karlsson och Denis Velic, som saknades i Östers kvartsfinal mot Sirius, är ju tillgängliga för spel.

Känslan är god i gruppen och många är sugna på hemmapremiären. Vi är friska och krya. Planen har inte tagit speciellt mycket stryk av damlandskampen, utan var jämn och förhållandevis bra, säger han.

Det ser ut att kunna bli en publiksiffra kring 10 000 på Myresjöhus Arena. Intresset är stort.
Det blir en häftig fotbollsfest, avslutar Andreas Thomsson.

***

Undertecknad kommer naturligtvis att vara på plats ikväll. Det är rätt gött att ha bortamatch på “hemmaplan”…
Och förhoppningsvis kommer så många som möjligt i den nystartade HIF-fraktionen “Dacke” att sluta upp på uppvärmningen som sker på Stars&Stripes i Växjö.

Mitt tips inför matchen: 
Jag är övertygad om att Öster kommer starta i ett högt tempo. Det är trots allt deras hemmapremiär och första allsvenska matchen på länge. Kan HIF stå emot trycket de första 20 minuterna, så är halva matchen vunnen.

Även om jag blandar in både hjärna och hjärta i mitt tips, så ger jag HIF en knapp seger; 2-1.

Vi syns ikväll!

bbl_fredrik_ymer

 

 

1 kommentar

  1. Hoppas dina förutspåelser slår in men tror det kan bli en tuff match mot en nykomling som inte lär behöva slåss i botten hela tiden: 2-2 är mitt tips (om man bara ska använda hjärnan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*