AIK kommer med självförtroende

Foto: Bjarki Tordarson
May Mahlangu passar med en intensiv blick. Foto: Bjarki Tordarson

En poäng i Kalmar var verkligen en besvikelse. Även om jag inte kunde se matchen har jag av rapporterna förstått att HIF-spelarna inte avslutade semesterfirandet förrän efter en halvlek, vilket ökar besvikelsen.

Jag hade förväntat mig att de skulle komma spelsugna och starta i högsta tempo och köra musten av smålänningarna på direkten. Men jag var också väl medveten om att Kalmar är svårslagna på sin kyckling-arena i år och att laget radat upp oavgjorda matcher.

Nu lägger vi det bakom oss och siktar på en trepoängare mot AIK istället. Det är egentligen en motståndare som jag har betydligt mer respekt för, men på hemmaplan ska HIF visa att laget förtjänar serieledningen.AIK

Tittar vi i tabellen så ser det ut som om inte bara Göteborg utan även MFF kan bli tuffa utmanare om guldet.  Göteborg möter vi inom kort och får då ett inbördes styrkebesked, men det gäller att vinna matcherna fram tills det mötet. Då får vi kanske ett psykologiskt övertag som kan bli värdefullt.

Apropå Malmö så tror jag att deras supportrar har lika stor anledning att känna oro för vad utländska proffsuppköpare ska ha i sikte, som HIF. Det finns en uppenbar risk att duktige, men ojämne, Tokio Rantele hittar vägar ut i Europa. Och då kommer MFF att få ta ställning till om de ska ”riskera att sälja guldchansen”, precis som snacket gått om HIF.

Diskussionerna i media om vilka som ska få proffsanbud från utländska klubbar har ju nästan enbart handlat om HIF-arna May och Bedoya. Vilket i och för sig är ett bevis på att journalisterna har koll på den duktiga duon, men det finns faktiskt några duktiga fotbollsspelare även hos konkurrenterna .Och scouterna är knappast blinda så det har de säkert också upptäckt.

Själv vill jag tipsa HIF om ungdomsturneringen Bröndby cup som spelas i slutet av juli fram till början av augusti. Jag vet att det bland annat finns flera spelare i ett lag från Ghana som drömmer om att HIF ska skicka dit sina scouter och upptäcka dem.  En av dem skrev jag om för någon månad sedan. Han och förmodligen även hans kompisar skulle inget hellre än bli klujbbkamrat med David Accam. Kanske någon av dem är tillräckligt duktig?

Foto: Bjarki Tordarson
May Mahlangu passar med en intensiv blick.
Foto: Bjarki Tordarson

Men tillbaka till det aktuella läget och matchen mot AIK. Jag hoppas innerligen att May är tillbaka och kan spela. Trots att jag håller Loret Sadiku som en mycket duktig spelare så har han en bit upp till Mays klass. Dessutom behövs Loret som mittback. Baffo var, enligt rapporterna, inte i full matchform i sin come-back och även om han behöver matchas så ser jag hellre att det sker mot beskedligare motståndare.

Mittfältsduon May-Gashi är också tillsammans en viktig kugge för att anfallarna ska kunna koncentrera sig på att göra målen.

AIK gjorde en imponerande insats med sin 4-0 seger mot BP. Även om motståndet är klent krävs det att man gör sitt jobb och det gjorde tydligen ”Gnagarna”. De kommer alltså med gott självförtroende till Olympia. Låt oss ta det ur dem…

Hade önskat så att jag kunna uppleva matchen på plats men är just nu på andra sidan jordklotet och hoppas kunna streama den.

bbl_roland_nordqvist

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*