Inför HIF – AIK

Foto: Bjarki Tordarson

Kvällens match är i den trettonde omgången, den mot Kalmar i söndags var i den fjortonde. Med det sagt kan vi konstatera att vem som helst kan bli snurrig på det spelschema som SvFF har lagt i år, att det dessutom missgynnar vissa lag fick alla HIF:are svar på i söndags. Men ny match och ny chans till en trepoängare och återtagande av serieledningen ges redan ikväll. 

En halvlek tog det för HIF innan laget kom igång ordentligt efter sommaruppehållet. Det blev en poäng borta mot Kalmar (1-1) senast och en liten mjuk återstart på Allsvenskan.

– En sådär prestation nu när jag reflekterat efteråt, säger HIF:s tränare Roar Hansen till HIF.se.

Foto: Bjarki Tordarson
Bedoya lottar ut ett par signerade skor på alltomhif.se
Foto: Bjarki Tordarson

Ikväll väntar den första av tre raka hemmamatcher. Det är Solna-laget AIK som står för motståndet och tränare Roar Hansen vill se en klar förbättring gentemot lagets prestation mot Kalmar senast.

– Jag vill se energi och bättre tydlighet i allt vi gör. Det gäller både försvarsspel, anfallsspel och passningsspel. Mer bestämdhet.

AIK har haft en kämpig vår såväl på som utanför planen. Lagets målvakt Ivan Turina dog i sömnen och lämnade, bortsett från fru och barn, en klubb i sorg, det berörde hela fotbollssverige och uppmärksammades i allsvenskans samtliga matcher. Nu verkar laget ha kommit tillbaka till vardagen igen och var det av alla lag som fick den bästa starten efter uppehållet där de besegrade Brommapojkarna med hela 4-0.

– De har haft en speciell vår med en speciell händelse. Det är klart att de är bara människor. Det påverkar alla och hela klubben. Däremot har jag sett dem en hel del gånger. Jag tycker att de har ett intressant anfallsspel och är ett bra lag. Tiden talar för att de ska få ut det som de kan när de har lagt det tråkiga bakom sig.

Mahlangu saknas på mittfältet även ikväll, vilket är ett stort avbräck, Attas skada i foten stoppar honom också från spel samtidigt som “super-sub” Alvaro Santos har problem med ett lår och kommer inte heller till spel. Sen tidigare är Jere Uronen och Rachid Bouaouzan borta resten av året.

Matchtruppen:

Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit, 26. Peter Larsson.
Mittfältare: 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 18. Rasmus Lindgren, 20. Alejandro Bedoya, 23. Daniel Nordmark, 31. Elias Andersson, 32. Gustav Jarl, 33. David Svensson.
Forwards: 9. Robin Simovic, 25. David Accam.

Förmodad startelva: Hansson – Krafth, Larsson, Sadiku, Hanstveit – Lindström, Gashi, Nordmark, Accam – Bedoya, Simovic

Indisponibla
:
4. Walid Atta (fot)
6. May Mahlangu (lår)
10. Álvaro Santos (lår)
13. Rachid Bouaouzan (höft)
28. Jere Uronen (knä)
bbl_jimmy_fors

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*