Den förre HIFaren Mohammed Abubakari  har all anledning att fira lite extra denna söndagen. Han blev nämligen matchhjälte när  hans IFK Mariehamn tog en viktig seger i nedflyttningsracet

Efter tre säsonger valde 35-årige Mohammed Abubakari, och HIF, gå skilda vägar. Tanken fanns att börja varva ner ”hemma” i Tyskland men önskan om ett sista utlandsäventyr fanns där. I mars stod det klart att det, under 2021, skulle bli spel på Åland och öns stolthet IFK Mariehamn.

Klubben håller till i finska högstaligan och trots att man förstärkt laget med bl.a. Abubakari och Kennedy Igboananike så slåss man för sin överlevnad.

Idag kom klubbens blott fjärde seger men ack så viktig. I den 65:e minuten nickade nämligen den förre HIFaren in matchens enda mål vilket betydde seger mot mittenlaget Ilves och plötsligt har Mariehamn fått lite ”häng” på övriga lag med målsättningen att undvika spel i nedflyttningsserien.

Abubakari, som anses vara en av lagets nyckelspelare, har spelat i 14 av lagets 17 matcher och noterats för två mål så här långt.

Föregående inlägg Thörn: “Kulturen den avgörande faktorn”
Nästa inlägg Fler HIFare på landslagsuppdrag