4 dagar kvar – Förutsättningarna är glasklara

Nu är det 4 dagar kvar tills vi vet var SM-guldet 2010 hamnar. 4 dagar kvar tills vi vet vem som ska få pryda sitt prisskåp med Lennart Johanssons pokal. Det kommer bli i Skåne i vilket fall…

Lagrell kommer sitta på Banken i Malmö och vara beredd att dela ut pokalen. Redan 1998 var han på plats där han trodde pokalen skulle delas ut, Göteborg. Matchen var mellan BK Häcken och HIF, och guldet var redan “säkrat” för HIF’s del. Men något gick snett och pokalen hamnade i AIK.

2004 befann sig mäster Lagrell i Halmstad. Samma förutsättningar som 6 år tidigare. Och även denna gång visade det sig att Lagrell hamnat fel. Halmstad tappade till Malmös fördel i sista omgången.

Jag upprepar; Lagrell kommer i år (2010) befinna sig i Malmö. Och ni som kan se den röda tråden (6-års intervallen), utbrister; – Aha!

Senast vi vann guld (1999) var det AIK som var regerande mästare. I år likaså…

Nu är det ju naturligtvis så att vi (HIF’are) försöker hitta alla tänkbara öppningar för att bevisa (för oss själva) att guldet kommer hamna rätt i år, i Helsingborg.

Nej, handen på hjärtat, vi behöver inte spå i kaffesump eller leta logiska sifferkombinationer, så komplicerat är det absolut inte. Förutsättningarna för att HIF ska vinna guldet är egentligen ganska glasklara;
HIF behöver vinna eller ta poäng samtidigt som Mjällby vinner eller tar poäng mot Malmö.

***

Det surras om att skador, avstängningar ska vara en stor faktor i var guldet hamnar. Så är det ju så klart, men i dagsläget får jag väl säga att det är status q mellan HIF, MFF, Kalmar och naturligtvis Mjällby. En lång säsong går mot sitt slut och att det finns risker för skador och avstängningar, det visste vi redan i mars-månad då det sparkades igång. Det som kommer avgöra det hela tror jag snarare är nerver och psyke.

***

Under dagen knappt 14000 biljetter sålda till matchen. Jag håller med Dencker;
Är det inte förvånande att det inte är slutsålt ännu?”
Frederik på HIF svarade; “Egentligen inte. Ta derbyt… då blev det inte fullt förrän in i det sista. Det är fördel Malmö och sen tror jag vädret spelar in.”

***

Imorgon efter lunch kommer jag att tillkännage vinnarna av vår “biljett-tävling”. Men det finns fortfarande chans kvar att vara med!

Med tanke på det enorma antalet svar vi fått in, hoppas jag att ni andra som nu inte skulle vinna, löser era biljetter till matchen fort som bara den?

***

OM det nu skulle bli guld så kommer terasstrapporna och stortorget fyllas till bredden av jublande supportrar. OM det nu inte skulle bli guld, hoppas jag att lika många tokhyllar vårt HIF!

Det har varit en helt underbar säsong på många sätt och vis och jag är full av beundran för hur Conny & CO har hanterat detta, slagna på förväg (av “experter” och “tyckare“) som dom var…

2 kommentarer

  1. Tyvärr, Helsingborgarnas inställning verkar vara
    “couldn´t care less”
    Hur skall man annars förklara att man inte är beredd att lägga 29 kr på en ståplats??????
    Näää, det är bättre att betala 11 för att läsa om det i Kvällsposten!!!

  2. Läsa i Kvp?? Inte när man har sådana excellenta forum som Allt om HIF, HIF1907 m.fl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*