Grattis på namnsdagen

Sverker Eliasson – Världens bästa materialare.
Så heter facebookgruppen som i skrivande stund har 836 medlemmar.

Hur känns det att ha en egen facebookgrupp?
– Fantastiskt kul. Det är två killar i supporter-föreningen Kärnan som startade gruppen, men jag trodde aldrig att den skulle bli så populär.

Sverker började som ledare för ungdomslagen redan 1974 och har därefter haft olika roller inom HIF. Sommaren, 1990, tog han steget till seniorerna, då han tillträdde som lagledare för reservlaget. Han är osäker på att någon kollega i motsvarande roll i allsvenskan erhållit samma uppskattning.

Du var ju med senast det blev guld, räcker vi hela vägen fram i år?
– Ja, chansen finns. Vi vet ju hur det har gått tidigare i år när Malmö och Mjällby har mötts. I cupen flyttades spelplatsen till Swedbank arena, men även den gången vann Mjällby, samt gjorde fyra mål. Nu spelar de dessutom för en europaplats, så de kommer att vara laddade, det är jag övertygad om.

Vilka likheter ser du i jämförelse med guldlaget -99?
– Vi spelar i mångt och mycket samma typ av fotboll som vi gjorde då. Vi har en tät backlinje, som får stöd av ett hårt pressande innermittfält. Målskyttarna då hette Stavrum, Jonsson, Powell – idag heter de Sundin, Jönsson och Gerndt.

Är där någon/några spelare som i ditt tycke har utmärkt sig speciellt i år?
– Svårt att välja, men Markus Lantz är en spelare som alltid håller en hög nivå. Gashi, inte minst under våren, visade sig vara en riktigt bra förstärkning och sedan Alexander Gerndt såklart.

En del spelare har ju fasta rutiner inför match. Har du några egna ritualer?
– Nej, med undantag av i år brukar jag faktiskt inte ha det. I år har jag haft som regel att innan matchstart korsa planen till Edmans vänsterkant för att placera en vattenflaska vid sidlinjen. Det slutade jag med efter hemmamatchen mot Gais.

Vi har en tävling på AOH där man kan vinna biljetter till sista hemmamatchen på söndag och vad ter sig mer naturligt än att dagens namne får utse vinnarna. Välj två siffror mellan ett och etthundrafemtio:
– Då blir det 49, för då är jag född. Och 58, för det är fruns födelseår.

Vinnarna annonseras under torsdagen på AOH, samt meddelas via mail.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*