Kalmars kämpe missar sista matchen

HIF möter på söndag ett Kalmar som var det första laget i årets Allsvenska att vinna över “rödblått”. Kalmar vann med 1-0. En spelare som var med om den bedriften var Kalmars mittfältskämpe, Henrik Rydström.

Henrik Rydström var imponerad av sitt eget lag efter segern.

– Det var en märklig match. Vi spelade med en man mindre i sextio minuter och ändå lyckades vi vinna. Det var en bragdmatch av oss, menar Rydström.

Kalmar har inget att spela för på söndag, vilket Henrik tycker ger hans eget lag möjlighet till att spela avslappnat.

– Normalt sett är det ju så att vissa matcher i slutet av säsongen är betydelselösa. Men trots det hittar man motivationen genom att matcherna kan betyda så mycket för andra lag, som för HIF på söndag, säger Rydström.

Rydström får dock inte vara med och spela matchen på söndag, eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig tre varningar.

– Klart det smärtar att inte få vara med, erkänner Rydström. Det spelas inte många matcher av den här karaktären, samtidigt som det kommer vara en väldig stämning på Olympia, konstaterar Rydström.

Rydström fick inte heller chans att uppfylla sin personliga dröm om att spela alla minuter under året.

 – Jag tänkte på det under sommaren, att jag gärna skulle vilja behålla min svit säsongen ut, men det blev inte så, säger en besviken Rydström.

Kalmar har fått klara sig utan Rydström många gånger på grund av avstängning. Dock tycker Rydström att den senaste avstängningen mot Häcken, är mest felaktig.

–  Jag blir sparkad av Mathias Ranégie. Istället blir jag avblåst och varnad för farligt spel, säger en förvånad Rydström .  

Rydström är frustrerad över det felaktiga domslutet och anser att varningssystemet borde göras om.

– Domarna kan göra misstag, men jag som spelare har ingenstans att överklaga och få domslutet ändrat. Varningssystemet skulle kunna göras om så att ens varningsprotokoll nollställs ifall man varit varningsfri i tio matcher, anser Rydström.

Guldkampen ska avgöras på söndag. Rydström ger inget hopp om guldet för HIF.

– Malmös målskillnad kommer avgöra. Jag tror inte att vi (Kalmar) kommer kollapsa, samtidigt som jag tror att MFF vinner. Alla spelare i MFF vet ju om att Mjällby brukar vara en mardrömsmotståndare och det påverkar säkert. Dock ska det mycket till  för att MFF ska missa guldet, avslutar Rydström.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*