U21 förlorade efter straffmål

Foto: Bjarki Tordarson

HIFs U21 förlorade igår hemma mot Halmstads BK. Det var ett starkt lag med flera spelare från A-laget som tränare Tobias Tuvesson hade till förfogande.

Halmstad tog ledningen med 1-0 efter i den 18:e minuten, det var HIFs Fredrik Widlund som gjorde ett olyckligt självmål efter ett inspel. Det skulle inte dröja längre än till den 25:e minuten innan Calle Johansson kunde kvittera. Det blev tyvärr en förlust efter ett sent straffmål för Halmstads del.

“Vi börjar första halvlek riktigt bra. Vi ligger rätt i våra positioner och har ett ganska så frejdigt offensivt spel. Tyvärr leder det inte alltid fram till tillräckligt bra målchanser. Det är nästan-lägen bara,” säger HIF:s tränare Tobias Tuvesson till HIF.se.

Positivt var att Mikael Dahlberg fick spela 30 minuter och tränaren Tobias Tuvesson var nöjd med hans insats. “Jag tyckte det såg jättebra ut. Det var som att släppa ut en kalv på grönbete i början. Han var lite överallt och såg verkligen ut att njuta av att vara på plan igen. Han har ett par bra lägen, men tyvärr får han inte sätta dit någon av chanserna han har.”

“Det kändes bra. Det var ovant men roligt, och det viktigaste av allt var att det kändes bra i ryggen. Från och med nu ska jag vara med för fullt i träning. Det har varit planen hela tiden i veckan. Nu ska vi bara avvakta och se hur det känns imorgon,” säger Mikael Dahlberg till HIF.se.

Foto: Bjarki Tordarson
Mikael Dahlberg såg bra ut i sin comeback.
Foto: Bjarki Tordarson

HIF:s startelva: 1. Matt Pyzdrowski – 23. Jon Birkfeldt, 2. Carl Johansson, 29. Jesper Björkman, 4. Fredrik Widlund – 32. Gustav Jarl, 19. Darijan Bojanic, 25. Alexander Fioretos, 20. Emmanuel Boateng – 24. Anton Kinnander, 16. Mikael Dahlberg.
Avbytare: 27. Charlie Weberg, 30. Alex Weidrup, (mv), 33. Jonathan Larsson, 34. Arton Jashari, 35. Felix Bindelöv, 36. Yonathan Getachew, 37. Lowe Ohlander.

Albin.evertsson.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*