Veckans Supporter

Foto: Samone Klinteberg

Idag möter HIF- Gefle och jag ställde några frågor till Madde Andersson om att vara en supporter till HIF.

Vilket är då ditt bästa HIF-minne?

Mitt bästa HIF-minne, jag har många bra men absolut bästa är guldmatchdagen 2011 hela den dagen gick man runt i ett eufori, heltaggad när matchen började även om man visste hur det skulle sluta. Stämningen på Olympia och stämningen vid terasstrapporna, jag ryser fortfarande vid tanken, så underbart.

Hur länge har HIF varit ditt lag?

Jag får ju säga att sen den första matchen 1992 har HIF varit “mitt lag”

När var ditt första HIF-minne?

Min första match o möte med HIF var 1992, jag var 7 år gammal, kommer inte ihåg vilka de mötte, jag stod på östra läktaren o en ung Henke Larsson med sina dreads blev min fotbollsidol. Min familj (som inte hade nåt större intresse för fotboll) fick även stå ut med att jag hoppade runt o sjöng “oh ah oh ah eh, vi e helsingborgare” för det hade jag ju lärt mig på matchen 🙂 

Kan du försöka beskriva vad laget betyder för dig?

Laget betyder jättemycket, jag pratar varmt om dem och “presenterar” gärna dem för folk omkring mig eftersom HIF är en stor del av mitt liv. Jag försöker få med mig sällskap ofta för att visa vad som verkligen finns på Olympia. Laget och supportrarna är som en andra-familj på något sätt. 

Vad är det bästa med att uppleva matcher live på Olympia?

Stämningen är helt fantastisk på matcherna. Du kan inte få den upplevelsen av att sitta hemma och kolla på tvn, den måste upplevas för att förstå vad det verkligen är att se fotbollen live på Olympia. 

Var har du ”din plats” på Olympia?

I år har jag min plats på södra läktaren

Vad tror/tycker du om årets upplaga av Helsingborgs IF?

Jag har stor tilltro till truppen, många unga hungriga killar som vill visa va de kan o blandat med de med mer rutin i HIF. Tror att när hela laget har fått spela ihop sig mer så kan det bli bra. Såklart har jag ju alltid tro på “mitt lag” och vill ju klart att det ska bli SM-guld, det vill väl alla supportrar 
Och sista frågan – hur tror du matchen slutar?
2-0
image3
Samone.klinteberg-BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*