Enkel seger för U21-laget

Foto: Bjarki Tordarson
Skribent Jimmy Fors tror oerhört mycket på anfallstalangen Anton Kinnander i år. Foto: Bjarki Tordarson

Det blev en enkel seger när Erik Edman tog med sig U21-laget och åkte till Halmstad. Det var inget tvivel om vad ordern var. Framåt!

Foto: Bjarki Tordarson
Kinnander fick kröna dagen med ett mål.
Foto: Bjarki Tordarson

Trots ett antal spelare borta på diverse landslagsuppdrag så mönstrade Erik Edman en stark elva när U21-laget åkte norrut över åsen för att ställas mot Halmstad. Redan tidigt kunde man se att HIF ville föra matchen och vinna bollen högt upp i banan. Halmstad hängde inte med. Det var deras första U21-match för säsongen och man mönstrade ett ganska ungt lag.

Helsingborg hade ett par riktigt heta chanser bara efter några minuter, bland annat av Erik Kronholm som hade en nick som tog i stolpen och Santos hade ett volleyskott som styrdes utanför av en försvarare. Men trots allt så var det Halmstad som tog ledningen efter en knapp kvart via en soloräd på HIFs högerkant där både Christoffer Andersson och Walid Atta blev bortgjorda innan bollen slogs in i Lindes bortre burgavel.

Foto: Bjarki Tordarson
Erik Kronholm hade roligt på vänsterkanten.
Foto: Bjarki Tordarson

Kinnander spelade strax bakom Santos på topp och han var framme och stressade backlinjen och målvakten ett flertal gånger. Han hade ett par lägen under halvleken men fick inte riktigt till det. Helsingborg hade det mesta av bollinnehavet och Halmstad fick jaga när “di Röe”spelade runt bollen inom laget. Allt för mycket i sidled enligt Roar som ett flertal gånger under matchen manade laget att gå framåt från sin plats på åskådarläktaren.

Efter en dryg halvtimmes spel kom så kvitteringen. Efter ett antal fina kombinationslösningar på vänsterkanten med Widlund, Kronholm, Svensson och Kinnander så landade bollen hos David Svensson som tunnlade målvakten. Det var just på vänsterkanten i första halvlek som det mesta hände. Widlund och Kronholm såg ut att ha riktigt skoj när man överlappade och med enkla pass sågade sig genom Halmstad.

I andra halvlek var det bara ett lag på banan. Abbe Khalili slog in 1-2 efter ett fint uppspel av Linde i början av halvleken. En liten stund efter får Santos bollen i straffområdet och rundar målvakten och lägger in 1-3. Inte långt därefter byttes Jesper Lundborg in och det blev han som fick sätta 1-4 efter fint klapp klapp spel i Halmstads straffområde. Och så till slut fick Anton Kinnander göra det avslutande 1-5 målet när han kom fri med målvakten på slutet.

Foto: Bjarki Tordarson
Fredrik Widlund hade roligt med Erik Kronholm
Foto: Bjarki Tordarson

Erik Edman var riktigt nöjd efter matchen “Vi gjorde ju en jättebra match förra veckan också, men idag är det ännu bättre. Vi skapar jättemycket chanser och spelar bra fotboll. Fantastiskt bra attityd av de äldre och de yngre kör på på det inslagna spåret om man säger från förra veckan.”

Atta byttes ut i paus och han gjorde en okej insats. Vissa ingripanden såg lite tafatta ut men sen varvade han det med stabila brytningar och uppspel. I hans ställe kom Viktor Wahlgren in och skötte uppgiften som mittback stabilt. Santos fick en timmes spel innan Lundborg tog över.

Mål: Svensson, Khalili, Santos, Lundborg, Kinnander

Startelvan: Linde – Widlund, Johansson, Atta (45), Andersson (80) – Kronholm (70), Svensson, Khalili, Nordmark – Kinnander – Santos (60)

Avbytare: Fioretos (70), Wahlgren (45), Lundborg (60), Bindelöv (80)

Björn Velander BBL

3 kommentarer

  1. Skoj att man fick så bra utdelning på en offensiv spelplan! Så Anton låg alltså bakom Santos? Hur funkade det & var tanken att Santos skulle täcka samt fördela bollen till Anton alternativt yttrarna som skulle fylla på bakifrån?

  2. Ja Anton låg strax bakom Santos. Men Anton är ju löpvillig och stressade och pressade backlinjen.
    Pratade inte med Edman om hur det var tänkt att de skulle spela men det var ett spel där man oftast spelade sig runt på kanterna och där ytterbackar och mittfältare överlappade och sen spelade man in bollen. Mycket fokus på att hålla bollen inom laget och spela enkelt och snabbt.

  3. Låter som ett bra upplägg med använda kanterna och spela enkelt för komma fram till målchanser, och funkade ju bra i detta fallet! Anton är som sagt kvick men känns märkligt att lägga honom bakom toppforwarden då han på så sätt får springa ännu längre fram i sina löpningar, för nå fram till mål – när Anton spelade med Akademin låg han på topp och hans presspel där ledde fram till både mål och andra farligheter. Så får se om han lirar på samma position nästa U21-match, då jag tror han blir ännu bättre på topp!

1 trackback/pingback

  1. Var matchen riggad? : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*